Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Hade Gais varit Zagreb hade vi blivit straffade"

En rejäl målvaktstavla signerad Dime Jankulovski gav Malmö en trepoängare från ingenstans mot Gais. Och i MFF tackar man och tar emot - segern var lite av en stöld, erkänner Malmös lagledare.

- Alexander Axén var väl inte jätteglad efter matchen och det förstår jag. Det är klart att vi har en jävla tur och får vara väldigt nöjda med tre poäng i dag, säger MFF:s lagledare Leif Engqvist till FotbollDirekt.se.

Malmö fick sig en ordentlig lektion mot Dinamo Zagreb i veckan; 1-4 i Champions League-kvalet, och frågan inför matchen var hur MFF skulle tackla förlusten när man tog emot ett Gais med toppkänning på Swedbank. Leif Engqvist tycker att man klarade det så där.
- Det är klart att den matchen satt i ben och huvud, men vi klarade det hyfsat i dag. Zagreb var ju en urladdning, och det vi kan se från den matchen är att gör man egna misstag ute i Europa så straffas man direkt. - Nu gör vi några missar där bak i dag också, och med all respekt för Gais så hade vi nog blivit hårt straffade om det varit Zagreb. Det är där allsvenskan ligger lite efter tycker jag, fortfarande. Man kommer undan med mer. Vi får vara glada att de inte tar tillvara på lägena bättre.

Men nu fick Malmö med sig en skön seger inför den "omöjliga" returen mot Zagreb på Swedbank. Och som matchen utvecklade sig satt segern extra skönt.
- Ja, det är klart, en poäng hade varit helt okej så som matchen utvecklades. Det har ju blivit lite väl många oavgjorda för oss i år och det har varit matcher vi hade kunnat vinna med lite mer flyt. I dag jämnade det ut sig lite.

- Miiko Albornoz gör en jättebra debutmatch, han och Ricardinho hittar ett bra samarbete på vänsterkanten, framför allt i första halvlek. Sedan gör Ivo Pekalski det bra fram till utvisningen och Pontus Jansson är också stabil i dag. Alla får väl godkänt, men det är klart att det inte var någon jättematch från vår sida.

Publicerad 2011-08-20 kl 21:07
Annons
Annons
Annons