Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Hade Sharbel valt en annan allsvensk klubb hade han sårat vår själ"

Sharbel Touma skrev i helgen på ett tvåårskontrakt med Syrianska. Och det är en namnteckning som glädjer klubbens ordförande Andreas Temiz extra mycket.

- Hade han valt att skriva på för en annan allsvensk klubb, hade han sårat Syrianskas själ, säger Temiz till FotbollDirekt.se.

Syrianska pratade redan efter avancemanget till allsvenskan om att "ta hem" spelare som Sharbel Touma och Louay Chanko. Nu har en av dem återvänt - Sharbel Touma.
- Sharbel gjorde det som förväntades av honom. Han har alltid deklarerat att han skulle komma tillbaka till Syrianska innan han slutade karriären.

- Jag hade stora förhoppningar redan i somras om att han skulle komma men han kände att han hade något att bevisa för fotbollssverige och valde då en annan klubb men jag är glad att han tog det steget, så att han kunde visa alla att han fortfarande håller i allsvenskan. Det är en rutinerad kille vi har värvat.

Och värvningen av Touma lär öka chansen ännu mer att också få hem Louay Chanko men kanske inte redan till kommande säsong.
- Nej. Han har ett kontrakt med Ålborg och det respekterar vi men när det gått ut räknar vi med att han kommer.

- Vi fick hem "Sulan" (Suleyman Sleyman). Nu Sharbel och en vacker dag kommer "Lolo" att komma också. Och vi har också gjort tydligt att vi vill ha hem spelare när de fortfarande kan bidra med något på planen.

Toumas ankomst gör också att Temiz kan andas ut en smula efter att ha landat den spelare klubben mest av allt har önskat. Dessutom presenterades brasilianske försvararen Alex Perreira. Temiz behöver inte känna samma press kring lagbygget, även om mycket förstås återstår.
- Vi har jobbat intensivt den senaste månaden och haft goda förhoppningar om att kunna presentera en-två nyförvärv i början av december och är nu jätteglada över att kunna presentera dessa redan nu, i slutet av november.

- Vi kommer att ta in några spelare på provträning när träningen startar igen 6 december.

Temiz var heller aldrig riktigt orolig för att inte kunna landa Touma när det blev klart att det inte blev någon fortsättning i Djurgården.
- Hade han valt att skriva på för en utländsk klubb, hade vi haft respekt för det. Men skulle han stanna här hemma, visste vi att det skulle bli svårt för en annan klubb att stå emot oss i Syrianska.

Hur mycket har Abgar Barsom varit med och hjälpt till att få Touma till klubben?
- Ingenting faktiskt. Klubbledningen känner till de här killarna så bra ändå och vi har en naturlig kontakt. Vi har ständig kontakt med "Lolo" i Danmark också.

Publicerad 2010-11-29 kl 12:06
Annons
Annons
Annons