Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Hade slagit Elfsborg elva mot elva också"

En tidig utvisning på Andreas Klarström - då kunde Örebro ta säsongens största skalp, 2-1 mot guldjagande Elfsborg. Michael Almebäck tycker att hans ÖSK var klart bättre än stjärnlaget från Borås.

En ordentlig fjäder i hatten för Örebro på söndagen - 2-1 mot guldfavoriten Elfsborg. Men nyligen landslagsuttagne Michael Almebäck säger att ÖSK haft tuffare motstånd under försäsongen.

- Det ryska laget vi mötte nere i Turkiet (Alania) var bättre än Elfsborg, de hade ett galet högt tempo. Men det är klart att det här är en väldigt skön seger att ta med sig. Det känns som att allt går åt rätt håll nu, säger Michael Almebäck till FotbollDirekt.se. 

Efter bara fyra minuter fick Elfsborgs Andreas Klarström syna det röda kortet - utan något föregående gult. Och det dröjde inte länge innan Örebro tog vara på det numerära överläget.
1-0 på ett vänsterskott i krysset från Alejandro Bedoya och sedan 2-0 efter ett säkert avslut av Andreas Haddad. Elfsborg reducerade genom Niklas Hult i slutet av första, men halvleken var Örebros. Michael Almebäck tycker dock inte att utvisningen förstörde matchen.   

- Vi hade tagit dem elva mot elva också, det kändes som att det här var vår match. Sedan tappar vi en del i andra, varför vet jag inte. Vi slappnar av på något sätt, svårt att förklara vad som hände.

Tempot gick ner i andra halvlek och Elfsborg flyttade fram positionerna, utan att skapa så mycket. 2-1 stod sig - en rejäl mina för Elfsborg.
Borås-laget saknade dock tongivande spelare som Anders Svensson, Stefan Ishizaki och Lasse Nilsson medan Örebro kom till spel med i stort sett ordinarie lag. Och den helt nya forwardstrojkan Lushtaku-Haddad-Rama imponerade på Almebäck.

- Jag har sagt det sedan jag såg honom i träning för första gången: Haddad kommer bli grymt viktig för oss, han är riktigt vass i avslutningarna. Lushtaku var också riktigt bra idag och Rama hann visa en del på den halvlek han spelade.

Almebäck är också nöjd för egen del - att bli uttagen till VM-kvalet mot Moldavien inspirerar mittbacksjätten.

- Ja, det smittar av sig på spelet här också, det känns roligare att spela i klubblaget nu. Och nu känns det ju som att det är på riktigt också, ett VM-kval, det känns riktigt stort.  


 

Publicerad 2011-03-20 kl 19:07
Annons
Annons
Annons