Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Hade varit jobbigt att vänta till i vinter”

Ett par dagar av osäkerhet är över. Alvaro Santos är klar för Helsingborg. Något som får sportchefen Jesper Jansson att dra en lättnadens suck.
– Det hade varit jobbigt att behöva starta hela processen med Alvaro i vinter, säger han.

För två dagar sedan blev Alvaro Santos, 31, klar för Helsingborg till nästa säsong.  Men skåningarna ville ha loss Santos redan nu medan Gais inte ville släppa sin brassestjärna förrän en ersättare var klar. Nu har de grönsvarta ändrat sig och Santos är nu HIF-spelare.
– Det är jätteskönt, nu kan vi börja jobba med den planen vi har med Alvaro redan nu, det är förstås en stor trygghet för alla, säger Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

Hur viktigt var det att det blev klart nu och att ni slipper vänta på Alvaro till nästa år?
– Det hade varit jobbigt att behöva starta hela processen med Alvaro i vinter. Men det har varit ganska lugnt, vi har haft en bra dialog med Gais hela tiden.

Vad innebär värvningen av Santos för er spelartrupp?
– Han har mycket erfarenhet och en bra attityd som är bra att se för de yngre killarna. Rent sportsligt ger det oss en till kvalitet på planen, en annan flexibilitet än tidigare. Han är en lite annorlunda spelartyp än de vi har. Han är väldigt stark, klok och bra i boxen. Duktig på att fånga in bollen och sedan hålla i den.

Alvaro Santos har tidigare gjort tre säsonger och 35 allsvenska mål för Helsingborg mellan 2000-2003. Nu återförenas han med gamla lagkompisarna Christoffer Andersson och Mattias Lindström.
– Det är såklart en stor fördel att han har varit här tidigare. Du kan aldrig vara 100 procent säker på personligheten hos en okänd spelare även om han är bra på planen. Vi behöver inte vara tveksamma kring hur han är vid sidan av planen, vi är 100 procent säkra på vad vi får.

Helsingborg har varit ryktenas klubb senaste tiden. Marcus Nilsson och Alexander Gerndt har försvunnit, Rasmus Jönsson är på väg bort och Jansson jagar nyförvärv. I och med att Santos blev klar redan nu lugnar det ner sig en aning för sportchefen.
– Ja, det gör det ju absolut. Det är inte bara att byta en spelare emot en annan, man måste se på helheten. Men det hade varit jobbigt om Alvaro inte blivit klar, säger Jansson.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-08-12 kl 13:49
Annons
Annons
Annons