Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Haginge: ”Förstår Jeglertz beslut helt”

Djurgårdens Patrik Haginge försvarar Andrée Jeglertz beslut att tacka nej till ett delat ledarskap i Djurgården inför allsvenskan 2010.
– Det känns tydligare med en huvudtränare, säger Haginge till fotbollskanalen.se.

Enligt Patrik Haginge fungerade Djurgården bättre, både vad gäller resultat och organisation, när Andrée Jeglertz fick träna laget själv.
– Jag skulle inte heller vilja träna mitt lag tillsammans med någon, det måste finnas någon som tydligt visar vad som gäller, säger han.

Enligt Haginge skapade det delade tränarskapet en oerhörd förvirring bland spelarna. Han ser hellre att Jeglertz får en assisterande vid sin sida.
– När Zoran Lukic var i laget kunde han säga en sak och Jeglertz en annan. Det fungerade absolut inte för oss spelare och det finns inget som talar för att det kommer att bli annorlunda den här gången, säger han.

När Lukic sedan lämnade tog det flera månader för Andrée Jeglertz och laget att hitta sig själv – något Haginge vill slippa igen.
– Jag vill ha Andrée kvar, han visade på slutet att han kan få laget att fungera. Skulle han lämna samtidigt som vi skulle få två nya tränare så måste vi börja om från början, säger Haginge till fotbollskanalen.se

De senaste årens tränarcirkus har tärt hårt på spelarna i omklädningsrummet enligt djurgårdsbacken.

Publicerad 2009-11-16 kl 16:51
Annons
Annons
Annons