POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Haginge frikänd - Milic avstängd: Sitter jag på bänken så gör jag det

Det var en nöjd Patrik Haginge som tränade med Djurgården på torsdagen.
Avstängd tvingades han till vila i segermatchen mot Helsingborg - men får vara med när klubbens allsvenska öde avgörs på söndag.

Det blev olika besked för Djurgårdens duo Patrik Haginge och Hrvoje Milic när Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd på torsdagen meddelade domarna efter deras utvisningar mot Örgryte den 24 oktober.

Haginge är spelklar till den sista allsvenska matchen mot Kalmar på söndag, medan Milic stängs av även då. Båda två var automatiskt avstängda i onsdagens match mot Helsingborg.

Disciplinnämndens motivering för Haginges del var att "förseelsen inte föranleder straff utöver den automatiska avstängningen".
Synen på Milic fällning av Örgrytebacken Robin Jonsson var hårdare. "Hrvoje Milic satsning är kraftfull och äventyrar motståndarens säkerhet", skriver nämnden.

-Det var väntat att jag skulle vara spelklar till matchen mot Kalmar, tycker jag. Det röda kortet jag fick var lite halvhårt.


Såg på teve


Haginge var djupt besviken över utvisningen som gjorde att han missade Helsingborgsmatchen. Liksom sin kollega Hrvoje Milic hann han göra mål mot Örgryte innan han fick lämna planen.

Men det stannade vid en match utanför händelsernas centrum.
-Jag satt hemma och kollade på teve. Det var nervöst, men jag tyckte de skötte sig bra, säger han om vinsten över Helsingborg.

Och han hoppas på en ny seger mot Kalmar på söndag som säkrar kvalspel mot Assyriska om fortsatt allsvenskt spel.

-Det känns som om alla har insett allvaret nu, säger han.
-Tidigare under säsongen har vi efter en bra vinst klappat igenom lite grann. Det här är första gången vi tagit två raka. Varför inte ta en tredje också?

Spelat mittfältare

Patrik Haginge är en mångsysslare som varit innermittfältare i de två senaste matcherna han var med i.

-Det är bra att Patrik är tillbaka, jag vill ha honom tillgänglig, säger tränaren Andrée Jeglertz.
-Han gjorde två väldigt bra matcher som innermittfältare. Yosif Ayuba gjorde ju en fin match i går så att det ger ju mig angenäma problem inför helgen.

-Spelar ingen roll hur det blir på söndag, försäkrar Haginge. Det gäller få ihop laget så bra som möjligt. Sitter jag på bänken så gör jag det, spelar jag så spelar jag.

Man kan inte tänka på sig själv i såna här lägen.
Oavgjort, eller till och med förlust, kan räcka för att Djurgården ska bli kvar på kvalplatsen. Men om Örgryte vinner mot Gefle, så måste Djurgården göra det samma.

TT

Publicerad 2009-10-29 kl 16:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå