POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Haginge: Trodde aldrig vi skulle klara det

Patrik Haginge sparkade sig själv mellan himmel och helvete.
Djurgårdaren landade någonstans mittemellan efter ett mål, en utvisning och tre poäng i ödesmötet med Örgryte.
-Trodde aldrig vi skulle klara det med bara nio man.

Med allsvenskt kontrakt på spel, nerverna utanpå, och adrenalin upp över öronen hände nästan allt som kan hända på en fotbollsplan när Djurgården slog Örgryte med 2-1 under lördagen.

Huvudperson, mitt i detta gräsrektangelkaos, var Patrik Haginge. Backen som plötsligt blivit mittfältare hade skickat Stockholms stadion mot sjunde himlen när han pangade in 1-0 efter en knapp halvtimme.

Men efter en knapp timmes spel sparkade han sig i motsatt riktning efter en duell med Örgrytes kvitteringsnickare Alexander Mellqvist.

-Han sparkar ner mig och jag trodde han skulle få minst gult, jag tappade totalt när jag insåg att det inte blev någonting och trampade på hans fot. Det var djävligt dumt och djävligt onödigt, jag kan inte säga nåt om det röda kortet. Men ska jag ta ett rött kan jag ju lika gärna sparka honom i huvudet - nu fick han ju inte ens ont, sade Haginge efteråt.

-Utvisningen var en blandning mellan att jag fick ont, blev förbannad, var besviken - och att jag är dum i huvudet.

Huvudet fyllt av skuld
Med huvudet fyllt av smärta och skuld gick han med böjd nacke in i omklädningsrummet.

-Det går inte att förlåta sig själv. Jag ville bara försvinna, jag skämdes så oerhört. Det kändes som om jag hade skickat ned laget i superettan.

Haginge hade knappt satt sig till rätta i omklädningsrummet när han hörde jubel från omgivningen, som otäckt snabbt följdes av andra ljud:

-Jag hör Hrvoje Milic smälla i dörren och svära på kroatiska, då förstår jag direkt vad som har hänt. Han firar ju inte direkt att han just har gjort mål.

Milic hade precis placerat in 2-1 på straff, men fick 102 sekunder senare syna samma röda kort som Haginge. Domaren Martin Hansson hade få valmöjligheter efter en huvudlös satsning av kroaten mot Öis-backen Robin Jonsson.

-När Milic också fått rött trodde jag att säsongen var över.

Ska bjuda på tårta
Men Haginge tog sig ut till läktaren och fick se något som inte synts på hela säsongen: ett Djurgården som gav allt för att vinna och för varandra. Med bara åtta utespelare i 34 minuter - fem minuters tilläggstid - försvarade laget sin ledning och det halmstrå till allsvenskt kontrakt som stavas kval.

-Jag kände bara lättnad när domaren blåste. Det tog några minuter innan glädjen kom, sade Haginge efteråt.

-Helt galet att de klarar det, bara att tacka killarna. Det viktigaste är ju att vi vinner, då spelar det ingen roll om jag har blivit utvisad eller har brutit benet, summerade Haginge, som planerar att bjuda lagkompisarna på tårta.

Djurgården och Örgryte står nu båda på 23 poäng, men Öis har fortfarande sju plusmål på sin sida.

Haginge och Milic är nu båda avstängda i nästa match mot Helsingborg, kanske längre.

-Vi har redan en tunn trupp. Men Andrée Jeglertz får trolla lite så får vi hoppas att det löser sig.

Haginge slipper i alla fall leva med ångesten att det var han sparkade ner klubben i den fotbollsekonomiska avgrund som kallas superettan.

TT

Publicerad 2009-10-24 kl 17:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå