Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Haglund: ''Det har gått upp och ned. Mest ned''

Philip Haglund lämnade BP i fjol för för holländska Heerenveen. I dag ser han tiden i Holland - än så länge - som ett misslyckande.

- Det har gått upp och ned. Mest ned, hehe. I alla fall om man tittar på min speltid, säger Philip Haglund till Svenska Fans.

Philip Haglund har mest hela tiden gått petad i den holländska mittenklubben.
Men från början fick han ändå speltid och han såg ut att kunna ta steget från svensk till holländsk fotboll - sensationellt enkelt.

- Jag fick spela under mitt första halvår i klubben och i princip alla matcher. Men vi hade tränarbyte i somras vilket visade sig vara till min nackdel, just spelarmässigt, fortsätter Haglund. 

- Har suttit på bänken konstant och inte fått några chanser att bevisa vad jag går för. Det kan vara jobbigt psykologiskt att inte få spela, speciellt när man känner att man har mycket att ge.

Men en stor anledning till hans svåra första år i Holland har ändå haft att göra med - låter det som - att han anser att det är ett stort steg att ta från allsvensk till holländsk fotboll.

- Tekniken och taktiken. Och kanske publiken också. Det är i princip alltid 25 000 personer på läktaren och intresset runt fotboll är stort här nere. Har inte blivit mindre heller i och med framgångarna i VM.

- Men annars så är det väldigt mycket boll via marken och små och kvicka spelare om man jämför med Sverige.

Exakt vad som händer nu för Haglund, 23, återstår att se men en snabb omstart i allsvenskan har han i nuläget inga funderingar på.

- Jag kan tänka mig att återvända. Jag tror det skulle vara mest aktuellt i slutet av min karriär. Nu är jag på äventyr och tänkte låta dethålla på ett tag till.

Felix Thorell

 

 

Publicerad 2011-03-10 kl 11:42
Annons
Annons
Annons