Haglund: En skön trea

Intensivt matchande verkar inte påverka Elfsborg.
Formstarka Örebro besegrades med 2-1 och nu toppar boråsarna allsvenskan igen.
- En skön trea, sade Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Elfsborg led inte av någon baksmälla efter 0-3-förlusten mot Lazio i torsdags. I stället satte boråsarna full fart och bjöd på en sprakande inledning mot gästande Örebro. Efter 13 minuter lyste det 2-0 på resultattavlan. Då hade Daniel Mobaeck nickskarvat in ledningsmålet på en känslig frispark av Stefan Ishizaki och några minuter senare dundrade James Keene, tillbaka efter magsår, in tvåan.

-Jag är jättenöjd med vår första halvlek, vi spelade väldigt bra fotboll. Det känns att vi tagit med oss tempot från Braga och Lazio. Det är en vanesak att klara av att utföra teknik i ett högt tempo, sade Magnus Haglund.

Han får medhåll av det isländska rivjärnet Helgi Danielsson som återigen stod för 90 starka minuter.

-Det ger oss bra erfarenhet, det går lite fortare i de matcherna och vi har blivit ett bättre lag efter att ha spelat i Europa.

Örebro såg närmast paralyserat ut men de fick ändå en fribiljett in i matchen av Elfsborgs mittback Martin Andersson. Han lät en misslyckad framspelning rulla mot mål men såg inte att Marcus Astvald fanns bakom honom och ÖSK:s ytter petade in reduceringen i den 16:e minuten. Det gav Örebro andrum, men bara tillfälligt. De gulsvarta trummade på, främst genom Ishizaki, som skapade flera farligheter och mängder av hörnor.

-Vi ville visa att vi vill vara med i allsvenskan efter förlusten mot Gefle och vi borde gjort minst tre mål i första halvlek, sade Danielsson.

I inledningen av andra halvlek missade Mobaeck och Ishizaki två gyllene lägen att punktera matchen. Men Örebro, som hade fyra raka utan förlust, orkade inte skapa ett enda farligt läge under avslutningen och 2-1 stod sig matchen ut.

-När man kommer till Borås och ligger under med 0-2 efter 13 minuter blir matchbilden lite annorlunda än man tänkt sig. Vi jobbar oss ändå in i matchen men får inte de farliga chanserna som krävs för att göra mål, analyserar Örebros tränare Sixten Boström.

Segern innebär att Elfsborg seglade förbi AIK och Göteborg och laget toppar därmed tabellen. Det gäller dock för Elfsborg att snabbt ladda om batterierna inför torsdagens retur mot Lazio.

-Visst känns det i kroppen men vi ska göra allt för att vara i så bra skick som möjligt och försöka vända matchen, säger Danielsson.

Publicerad 2009-08-23 kl 22:18