POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Haglund inspireras av utländskt intresse

Magnus Haglund tar Bröndby-ryktet med ro. Men hans inspiration är uppenbar.
- Jag har inte hört något i från Bröndby, säger Magnus Haglund.

- Jag har total koncentration på Elfsborg och trivs otroligt bra i klubben. Jag vet inget mer än vad som skrivits.

Tidigare under det senaste året har både Basel och Ålborg försökt med Magnus Haglund. Men än så länge har han valt att stanna i Borås. Och nu ser Elfsborg även ut att klara sig igenom Bröndby-ryktet. Men frågan är om Elfsborg får behålla Magnus Haglund kontraktstiden ut?

I dagsläget återstår fyra år för en tränare som allt flitigare uppmärksammas internationellt. Elfsborgs ordförande Bosse Johansson är inställd på att det blir svårt.

- Han kommer säkert att att lämna oss för en utländsk klubb, förr eller senare. Man får inte glömma bort att han varit i Elfsborg i sju år redan, säger Johansson.
- Men vi hoppas på Magnus över 2010 och 2011. Jag tror Magnus vill få vinna SM-guld igen och lyckas kvalificera Elfsborg till ett europeiskt gruppspel. Det är vad vi brinner för.

Magnus Haglund ser i alla fall på sikt en utlandskarriär som logisk. För att tala klarspråk: Han vill fortsätta att utvecklas.
- Det vore spännande att få träna i en annan liga i Allsvenskan. Det är på sikt en målsättning.
- Det är klart att det är smickrande om utländska klubbar visar intresse. Det är ett bevis på att det vi gör i Elfsborg är bra. Vi har slagit en hel del bra lag genom åren och sådant är ett bra skyltfönster.

Men Bröndby-ryktena som bara är några veckor gamla och handlar om att han skulle vara aktuell som Kent Nielsens efterträdare - har han inte tänkt speciellt på. Rört hans koncentration har det i alla fall definitivt inte gjort.

- Nej, jag tycker inte det är störande. Det är bara inspirerande.

Publicerad 2009-12-28 kl 16:59
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå