Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Haglund inte orolig för prestationsångest - "Vi SKA vara med däruppe"

Mångmiljonvärvningar som skruvat upp förväntningarna rejält. Spelare som bara måste göra succé. Elfsborgs turneringsseger i Portugal är extra viktig för tränare Magnus Haglund.

- Det tycker jag. Vi har jobbat på bra och jag tycker det är skönt att vi fick ett tidigt kvitto att vi är på rätt väg, säger tränaren Magnus Haglund till FotbollDirekt.se.

I och med värvningarna av Andreas Augustsson, David Elm och Lasse Nilsson har förstås både förväntningarna och temperaturen skruvats upp rejält hos Boråslagets supportrar. Något annat än SM-guld finns nästan inte på kartan inför säsongen.
- Men vi har själva stora förväntningar på oss och vill vara med däruppe. Vi ska slåss om de ädlaste medaljerna. Så är det bara, säger Haglund.

Med de värvningar Elfsborg har gjort plus den redan befintliga truppen med spelare som Jesper Christiansen, Jon Jönsson, Anders Svensson och Stefan Ishizaki i spetsen ligger vägen krattad för ett SM-guld.
Och fallet lär bli tungt om Boråslaget inte klarar av det. Pressen lär bli monumental, inte minst på nyförvärven att leverera. Men Haglund är inte orolig för prestationsånget.
- Nej. På den här nivån handlar det om att vara professionell. Spelar man bra så får man chansen. Och med David Elm har vi fått in en spelartyp vi tidigare inte haft.

- Och tillsammans med de unga spelare som tagit ett stort kliv till framåt till den här säsongen bildas en kontrast som är oerhört viktig.

När namnkunniga spelare tas in till en trupp, är det lätt att talangerna skuffas undan. Där känner Haglund att han har ett jobb att göra men är ändå inte orolig för att talangernas utveckling ska hämmas.
- Nej. De unga spelarna har gjort det bra. Vi vill verkligen satsa på dem och skapa en skarp konkurrenssituation. Därför var det ett extra skönt kvitto att få att vi är på rätt väg även där.

Publicerad 2011-02-04 kl 16:14