Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Haglund inte rädd för att få sparken

40 satsade miljoner på ett halvår. Nu hävdar flera bedömare att Magnus Haglund inte har råd med ännu en missad guldstrid.
- Det har jag inte ens funderat på, det får du fråga styrelsen om, säger Magnus Haglund.

Magnus Haglund är huvudpersonen i en av de största allsvenska satsningarna någonsin - Elfsborgs mångmiljonrace som bara sedan förra sommaren gett nya spelare för omkring 40 miljoner kronor.
Och med det ser nu pressen på Boråsklubben och Magnus Haglund personligen mer upptrissad ut än någon gång tidigare.

Elfsborgs-tränaren anses inte ha råd med ännu en missad toppstrid, trots att han sedan guldet för fem år sedan har tabellraden 4-2-3-4 - ett resultat ingen av hans konkurrenter är i närheten av.

- Men så är det ju och jag har dessutom totalt sett genom åren inte haft störst resurser att röra mig med. Men kritik? Det är så här det fungerar, säger Magnus Haglund till FotbollDirekt.se.

- Det är engagemang allt handlar om men jag kan väl säga att jag aktar mig för att slicka i mig för mycket av beröm när det går bra och det gör det kanske lite lättare i perioder när det är motgångar.

Men har du råd med - låt oss säga - ännu en fjärdeplats den här säsongen?
- Det har jag inte ens funderat på, det får du fråga styrelsen om, Bosse Johansson och Stefan Andreasson. Jag är bara så otroligt stimulerad.

- Men nöjd med en till fjärdeplats? Nej, det skulle jag inte vara om det slutar så, jag vill ju att vi ska utmana Malmö om guldet i år, det är det enda som nu gäller för mig.

Men trots den famösa satsning som gjorts inom loppet av 6-7 månader - där spelare som Jesper Christiansen, Jon Jönsson, Lasse Nilsson och David Elm har köpts in för summor som de allra flesta konkurrenter i dag bara har att lägga sig på rygg inför - så är inte Magnus Haglund ens säker på att den här Elfsborgsupplagan är den bästa han jobbat med.

- Men titta på vilka spelare som har försvunnit. Emir Bajrami och Denni Avdic och vilka klubbar de har hamnat i. Och så Teddy Lucic. Däremot skulle jag nog kunna säga att vår mix aldrig har varit bättre, kontrasten mellan olika spelartyper, personligheter och ålder.

Är pressen större nu än inför förra säsongen?
- Jag vet inte. Säger massmediabilden det så är det väl så...jag funderar ju inte på det även om jag vill att förväntningarna ska vara stora på både Elfsborg och på mig personligen.

Hur viktigt har det varit att resultaten direkt har kommit under vintern?

- Det är viktigt. Det visar att vi är på rätt väg och ger alltid viktiga svar. En grupp mår alltid bra av att göra resultat.

- Försvarsspelet har varit prioriterat, vi får ju inte släppa in lika många mål som förra säsongen om vi ska vara med om guldet. Och jag tycker det har sett bra ut. Försvarsmässigt ligger vi längre fram än i fjol - offensivt har vi däremot fortfarande mer att jobba med.

Publicerad 2011-02-23 kl 18:22