Haglund: Nöjd med första halvlek

Allsvenskans hittills bästa anfall mot seriens bästa försvar. Den matchen vann Elfsborg när man återigen höll tätt på hemmaplan och besegrade Helsingborg med 1-0.

Helsingborg har med sina 17 mål varit allsvenskans målfarligaste lag. Samtidigt har Elfsborg varit det lag som det varit svårast att göra mål på. På nio matcher har man nu bara släppt in tre mål.

På hemmaplan har Elfsborg varit obevekliga och inte släppt in ett enda mål. Johan Wiland i målet har varit säkerheten själv och han har haft mycket god hjälp av sina uteförsvarare.

Så blev det nu också mot Helsingborg vars anfallare Henrik Larsson och Razak Omotoyossi var chanslösa. Teddy Lucic och Martin Andersson var felfria matchen i genom i mittförsvaret.

Elfsborgs anfall fungerade mycket bra i den första halvleken och redan efter fem minuters spel hade man skapat flera bra målchanser.

För Helsingborg gick det betydligt trögare. I första halvleken hade man egentligen bara en bra målchans och det var när Omotoyossi för enda gången i matchen lyckades dribbla sig igenom Elfsborgs försvar och sköt strax utanför vänster stolpe.

När Daniel Mobeck i 33:e minuten gjorde 1-0 frambröstad av Fredrik Berglund var det ett mycket rättvist resultat.

- Jag är väldigt nöjd med vår första halvlek. Vi spelade aggressivt och fick press på Helsingborg direkt från start, sade Elfsborgs tränare Magnus Haglund efter matchen.

Kollegan Bo Nilsson i Helsingborg var av naturliga skäl inte lika nöjd med inledningen av matchen.

- Elfsborg pressade oss kraftigt och vi blev rädda och fick inte gång det spel vi vill ha. Det blev många långa och höga bollar, och det är spel vi inte är vana vid.

I den andra halvleken lyckades Helsingborg samla ihop sig och lyckades lyfta upp spelet på Elfsborgs planhalva, men laget skapade anmärkningsvärt få målchanser.

- Visst blev det bättre, men det ville sig inte hela vägen, sade Bo Nilsson.

Elfsborgs backlinje fortsatte att spela ypperligt försvar och hade fullständig kontroll på Helsingborgs attacker.

- Vi blev lite försiktigare i andra halvleken och gav Helsingborg större utrymme. Men då spelade ju vårt försvar mycket bra och jag tycker inte att Helsingborg var så vassa i sina avslut, sade Magnus Haglund.

Segern innebar att Elfsborg hakade på i tabelltoppen och ligger nu med sina 16 poäng på andra plats. För Helsingborg ser det lite sämre ut när man nu är sju poäng efter Kalmar med en match mer spelad.

Publicerad 2008-05-03 kl 21:52