Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Haglund om trycket: "Djurgården inspirerar"

Tungt favorittryck på Elfsborg - då riktar Magnus Haglund blickarna mot Djurgården:
- Vi vill göra som Djurgården gjorde 2003, säger Haglund.

- Den senaste favoriten som hållit är väl Djurgården 2003. Jag ser det som en inspirerande utmaning att göra samma sak nu, säger Magnus Haglund till FotbollDirekt.se.

Elfsborg får guldtipset - från såväl medierna som de allsvenska tränarna.
Inte mindre än nio av 16 allsvenska tränare lägger sina röster på Borås-laget som seriesegrare, trots en fjärdeplats ifjol och trots ett Malmö med en intakt guldtrupp.
Conny Karlsson motiverade sin röst med ett kort - "Det är alltid Elfsborg". Magnus Haglund börjar bli van: 

- De har väl bestämt sig. Nä då, jag tror nog att mina kollegor faktiskt ser Elfsborg som bästa laget. Och det är smickrande. Det känns nog mer motiverat än i fjol, vi har bättre trupp nu än då.

Haglund pratar om en bra åldersmix i laget och många olika spelartyper.
Dessutom har tuffa och karaktärsstarka spelare kommit in på senare tid, som Jesper Christiansen, Andreas Augustsson och David Elm.

- Det var något vi saknade tidigare, vi behövde lite tuffhet. Nu blir den stora utmaningen att förbättra bortaspelet, där vi varit lite naiva tidigare. Vi ska bli mer pragmatiska och se till att ta hem poängen bara, vi kan inte alltid spela som på Borås Arena.

Att Elfsborg bara måste ta guld i år, med den truppen och med tanke på vilket bra lag de haft i flera år utan att lyckas - så ligger guldtrycket nu hårt på Haglund.
Men Elfsborgstränaren förnekar bestämt att han skulle känna något tryck.

- Jag trivs otroligt bra med det här jobbet och fokuserar helt på det. Jag kan ärligt säga att jag inte tänker på favorittrycket alls. Jag gör mitt jobb, så får styrelsen säga till om det är dags för mig att lämna. Vilket de ännu inte har gjort.


Anton Zetterman

Publicerad 2011-03-22 kl 11:56
Annons
Annons
Annons