Haglund uppgiven efter förnedringen i Norge

Oddsen skvallrade om en jämn match - men Elfsborg blev förnedrat av Ålesund och föll med hela 4-0.
- Det blir en tuff uppgift, men vi får göra ett försök, säger en uppgiven Magnus Haglund om returen.

Elfsborgs 0-4 kommer gå till historien som en klassisk förlust av ett svenskt klubblag mot en norsk motståndare. Tränare Haglundvar såklart inte nöjd efter debaklet i Norge.

Varför förlorar ni i kväll?

- Vi presterar inte på den nivå som krävs för ett bra resultat. Vi skapar inte väldigt mycket framåt och vi har svårt att försvara oss på fasta situationer. Tre av målen kommer till därigenom, vilket är ovanligt för oss, säger Magnus Haglund till FotbollDirekt.se.

Anders Svensson tillbaka i startelvan och förutom att David Elm saknades och Lasse Nilsson plus Stefan Ishizaki började på bänken var de det starkaste möjliga Elfsborgs-laget som gästade norska Ålesund i Europa League-kvalet.

Boråsarna fick en mardrömsöppning då Solomon Okoronkwo rakade in 1-0 efter en frispark - en av många Elfsborg drog på sig - och efter det hämtade man sig aldrig.

2-0 kom tio minuter in på den andra halvleken och mellan minut 72 och 74 small det två gånger om då först Orry Larsen och sedan en olycklig Andreas Augustsson hamnade i målprotokollet.

Det rann iväg i den andra halvleken - varför blev det så stora siffror?

- Vi gick för att göra ett mål på bortaplan. Vi fortsatte att spela offensivt, det är det som gör att de får lägen. De har inte så mycket chanser i det vanliga spelet, det är fasta situationer som är den stora boven, säger Haglund.

Ishizaki och Nilsson - som båda var tveksamm till spel inför matchen - byttes in i den 63:e respektive den 64:e minuten, men ingen av stjärnorna lyckades förhindra Elfsborgs förfall. Haglund vågade inte chansa med någon av sina stjärnspelare.

- Det var inte riskfritt. Om de startat hade det kunnat medföra mer långsiktiga skador. Det var en för stor risk.

Att duon kom in först i slutet av matchen gör nu att de har större chanser till spel i toppmatchen mot AIK på söndag.

- Det finns goda möjligheter till det, säger Haglund.

Returen spelas på Borås Arena om exakt en vecka och då krävs det ett smärre mirakel - eller en prickfri insats över 90 minuter - för att Elfsborg ska ta sig vidare till nästa kvalrunda. En uppgiven Magnus Haglund låter inte allt för hoppfull när han säger:

- Det blir en tuff uppgift, men vi får göra ett försök.

Det mesta talar dock för att den allsvenska tabelltvåan har gjort sitt i Europa för den här gången.

Simon Soltan-Zadeh

Publicerad 2011-07-28 kl 23:01

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.