Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Håkan Ericson fick nobben av Häcken: "Inga kommentarer"

Foto: SCANPIX

TOULOUSE. Håkan Ericsons kontrakt med förbundet går ut efter året. Enligt uppgift till Fotbollskanalen har han varit i samtal med Häcken - men fått nobben.
- Inga kommentarer, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Håkan Ericson ledde U21-landslaget som gjorde succé och vann EM 2015. Efter det förlängde han kontraktet som nu sträcker sig över 2016, då det är OS och det pågående EM-kvalet. Vad som händer sedan är i dagsläget oklart. Men enligt Fotbollskanalens uppgifter har han varit i samtal med Häcken - men fått nobben.

- Oavsett om du har rätt eller fel i det här så kommer jag inte att kommentera något om tränare förrän i december, säger sportchefen Sonny Karlsson.

-  Just nu är det oväsentligt. Peter är vår tränare året ut. Därför vill jag inte hålla på att svara på tränare innan säsongen är slut.

Häcken letar efter en ersättare till Peter Gerhardsson som har gjort klart att han lämnar klubben efter säsongen. Fotbollskanalen erfar att föreningen från Hisingen har flera tränarnamn på en lista och att en av dem som var på den alltså var Håkan Ericson.

Ericson är med EM-truppen i Frankrike och på onsdagen höll han en presskonferens i Saint-Nazaire där OS-truppen togs ut. Då berättade han för Fotbollskanalen att det varit ett tungt jobb med den truppen och att det var några dagar då han funderade på om det var värt det.

- Jag hade några dagar då jag var i nej-situationen, men jag kände in och lyssnade med några kloka människor som tyckte att det här kan bli jäkligt skoj också. Jag lyssnade med Erik (Hamrén) bland annat, med mina närmaste såklart, sa han då.

- Jag stod i 50/50 men kände att det dels är en gång i livet, dels gillar jag att stå upp för något som jag har gått in i och vem skulle må bättre av att vara i den här situationen än jag, vem har mest möjlighet att få med spelare än jag som nästan har en relation till alla de här spelarna sedan sex år tillbaka. Det var väl det som gjorde det.

Ericson fick jobbet som förbundskapten för U21-landslaget mycket tack vare ett visst stöd från Erik Hamrén som ville se ett tajt samarbete mellan U21-landslaget och A-landslaget. Efter EM slutar Hamrén och då kommer Janne Andersson in som förbundskapten.

Hamrén och Ericson var kurskamrater på GIH i mitten av 1980-talet och jobbade ihop i Vasalund. Ericson var elitinstruktör på förbundet med ansvar för tränarutbildningar när han fick jobbet som U21-ansvarig, och hade innan det en tränarkarriär som bestod av: assisterande i AIK, assisterande i Norrköping, huvudtränare i Norrköping när klubben åkte ur allsvenskan 2002. Lägg till sejourer i  Täby IS, Råsunda IS, Motala AIF, Nacka och Väsby.

Publicerad 2016-06-16 kl 11:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons