Haksabanovic målskytt när HBK vann Hallandsderbyt

Efter 0-7-käftsmällen mot Norrköping senast blev det vinst för Halmstad i Hallandsderbyt mot Falkenberg. Sead Haksabanovic gjorde det första målet i 2-0-segern.
- Det såg bättre ut, säger HBK-tränaren Janne Jönsson till Hallandsposten.

Efter kalldsuchen mot IFK Norrköping, förlust 0-7, i svenska cupen senast höll Halmstad tätt bakåt och vann Hallandsderbyt mot Falkenberg med 2-0.

Redan i den 5:e minuten tog HBK ledningen i träningsmötet när Andreas Bengtsson hittade fram till Sead Haksabanovic.

- Jag såg att Bengtsson vann boll så jag gick i djupet, fick bollen, kroppsfintade höger men gick på utsidan. Sedan var det bara att placera in bollen, säger Haksabanovic till Hallandsposten.

Tio minuter senare kom 2-0 genom Alexander Ruud Tveters panna. Halmstad vann matchen med just de siffrorna. Skönt för laget efter kölhalningen senast.

- Efter att ha släppt in många mål där uppe så var det viktigt att hålla tätt och jag tycker vi är någorlunda tajta bakåt. Det såg bättre ut, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Lagens startelvor:

Halmstad: Isak Pettersson - Marcus Mathisen, Fredrik Liverstam, Marcus Johansson, Andreas Bengtsson - Nikolai Alho, Ivo Pekalski, Rebin Asaad, Sead Haksabanovic - Fredrik Olsson, Alexander Ruud Tveter.

Falkenberg: Johan Brattberg - Johan Lassagård, David Svensson, Tibor Joza, Tobias Englund - Christoffer Carlsson, Enock Kwakwa, Per Karlsson, Johannes Vall - Viktor Götesson, Edi Sylisufaj.

Publicerad 2017-03-10 kl 22:50