Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hallenius blåst på La Liga-dröm - tvingas till Serie B

Linus Hallenius lovades speltid i Real Zaragoza. Men Genoa sade nej, och nu lånas Hallenius ut till Serie B-klubben Padova.
– Det är såklart jävligt tråkigt. Zaragoza var drömmen, säger Hallenius.

Linus Hallenius fick nyligen beskedet från sin italienska klubb Genoa att han skulles lånas ut. Men det såg ändå ut att bli en drömlösning för Hallenius. Spanska Zaragoza - trettonde lag i La Liga förra säsongen - anmälde sitt intresse till Genoa.

– Zaragoza var drömmen. De sade att de bara har tre till fyra anfallare i truppen och att de skulle satsa på mig. Där hade jag i princip varit garanterad minst en plats på bänken varje match, säger Linus Hallenius till Sportbladet.

Klubbarna satt i intensiva förhandlingar - tills Genoas samarbetsklubb Padova fick nys om att Zaragoza var intresserat, och skickade en hel delegation till förhandlingarna. Sent igår kväll strandade förhandlingarna och Hallenius väntas idag skriva på ett låneavtal med Padova.

– Jag uttryckte min önskan att få gå till Zaragoza men för dem (Genoa) fanns det egentligen bara ett alternativ hela tiden. Jag är Genoas spelare och de vill att jag ska stanna i landet, lära mig kulturen, spelstilen och språket. De vägrade något annat, säger Hallenius.

Nu blir det alltså Serie B för ex-Sundsvall- och Hammarbyforwarden.
Men Hallenius går inte lottlös av att lånas ut till Padova - han får vad som kan liknas vid en sign on-bonus.

– De har i princip gjort vad som helst för att få mig. Så det blir bättre både sportsligt och ekonomiskt än i Genoa, vilket är ganska sjukt.

Är du besviken på Genoa?

– Jag är mest besviken att jag inte fick chansen att vara med och konkurrera i deras trupp. Samtidigt känns det här som ett bra alternativ med en toppklubb i serie B. Även fast Zaragoza var drömmen.
 

Publicerad 2011-08-05 kl 11:14
Annons
Annons
Annons