Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hallenius mot comeback - Gustafsson backar stjärnan: "Inte rättvist med förväntningar"

Allsvenskan

NORRKÖPING. Då: prestigevärvning för allsvensk serieledare.
Nu: noll starter, åtta inhopp, noll mål och utanför truppen den senaste tiden.
Vad händer med Linus Hallenius?
- Han är på gång alldeles strax, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Linus Hallenius utanför truppen, Pontus Almqvist såld till Rostov, Carl Björk på lån hos Trelleborg och Christoffer Nyman ut skadad redan i första halvlek. Det var en speciell situation som IFK Norrköping försattes i vad gäller forwardsplatsen längst fram i planen under måndagens match mot AIK.

Jonathan Levi tog ett kliv in i planen när Nyman gick av och trots att skyttekungen saknades gjorde Peking två mål, i en match som slutade 2-2 efter ett sent AIK-mål.

IFK:s manager Jens Gustafsson visste inte, tätt inpå slutsignalen, hur Nymans status ser ut men han säger sig inte känna oro över forwardsproblemet.

ANNONS

- Vi hanterade det jättebra i den här matchen när vi fick ändra om och jag är inte orolig. Inte när spelarna är så aktiva, vill så mycket och är beredda att offra sig. Då kommer vi hantera det. Men jag tror också ”Totte” kommer komma tillbaka, för han är mycket bättre i sin kropp överlag (än tidigare). Så jag tror inte det är någon längre frånvaro, säger Gustafsson.

Hur läget är med prestigevärvningen Linus Hallenius, som hämtades in på ett flerårskontrakt i juli när laget ledde allsvenskan? Gustafsson förklarar: 

- Han har varit lite sjuk. Lite risig, och just detta året blir vi ju lite mer försiktiga än vad vi skulle varit om pandemin inte låg över oss. Så jag tror att han är på gång alldeles strax.

Till nästa match (mot Elfsborg på söndag)?
- Det räknar jag med.

Tiden i Norrköping har hittills bara resulterat i åtta allsvenska inhopp för Hallenius. 31-åringen, som värvades in efter att ha brutit med cypriotiska Apoel Nicosia, har inte startat en enda match och i målkolumnen står det fortfarande noll.

ANNONS

Den senaste tiden har Hallenius stått utanför Norrköpings matchtrupper, på grund av sjukdom och skada.

- Det har ju varit ett tufft år att komma in i, framför allt eftersom Linus var i karantän i ett hus på Cypern i många månader. Det gör att han träningsmässigt har en bit kvar, och formmässigt. Men han har tränat bättre den sista tiden, trots sjukdomen och en liten fotstukning. Så jag hoppas och tror att han är på uppåtgående.

Gustafsson är medveten om att det skapades externa förväntningarna på Hallenius när forwarden skrev på för klubben, som då hade kopplat ett tidigt "grepp" om SM-guldet.

- Ja, men det är inte rättvist. Det har jag och Linus pratat om flera gånger. Vi lägger inte några förväntningar på hans axlar förrän han är redo. Och de signalerna har han inte gett ännu.

- Vi visste om vilken status Linus hade och att han behövde tid, men att kastas in i den här säsongen när vi spelat match var tredje dag… det har gjort det svårare för spelare att komma in i form. Men jag förväntar mig att han börjar röra på sig den här veckan och är igång till nästa match.

ANNONS

Tror du han kommer kunna vara bidragande den här säsongen, på sättet som ni vill?
- Ja, det tror jag. Sen kommer han säkert behöva försäsongen nästa år för att komma in i ännu bättre slag, men vi kommer ha nytta av honom mot slutet av säsongen i år.

Norrköping har fem matcher kvar att spela.

Publicerad 2020-10-27 kl 13:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto