POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Hallenius utbuad målskytt på Olympia: "Har bara gott att säga om Helsingborg"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från HIF:s möte med Sundsvall.

HELSINGBORG. Linus Hallenius hade en tung tid i Helsingborgs IF, och när han var tillbaka på Olympia med Gif Sundsvall (1-1) så fick han ta emot burop genom matchen.
- Jag har aldrig gjort någonting, känner jag, som har varit för att skada Helsingborg.

År 2016 var planen att Linus Hallenius skulle hitta nytt liv i karriären i Helsingborgs IF, då med Henrik Larsson som tränare. Så blev det inte, utan efter ett tungt år, med petning från matchtrupperna mot slutet och en nedflyttning, så flyttade han tillbaka till Gif Sundsvall.

På torsdagen var han tillbaka med Gif Sundsvall och blev målskytt, samtidigt som HIF-supportrarna buade ut Hallenius genom matchen.

- Jag har bara gott att säga om Helsingborg. Kul att de är tillbaka i allsvenskan. De förtjänar det.

- Jag visste inte att jag hade blivit det, jag hörde det inte. Det var ju ganska bra tryck hela tiden.

- Då får de köra hit lite fler folk så jag hör det, eller så vet jag inte om jag var inne i min bubbla.

Hallenius hyllade både mattan och arenan, och sa att han ser tillbaka på tiden i HIF som en lärorik sådan. Han kände också att han inte gjorde något illa mot HIF under sitt år där.

- Jag orkar inte stå och prata om det som har varit på det sättet. Folk som har en bild av det kanske tycker jag är en idiot. Jag hoppas att de jag har stött på och pratat med har bilden av mig att jag inte är det, för det är jag inte. Jag tror jag har ganska många kompisar kvar här.

- Jag har aldrig gjort någonting, känner jag, som har varit för att skada Helsingborg. Sedan tycker man olika om saker. Man möter människor som man kanske inte alltid är överens med, men jag tycker inte jag uppträdde på något sätt som inte var professionellt eller skadade klubben.

- (Buropen) hör väl till. Jag är nog inte den första spelaren som kommer bli utbuad här. Jag har ingenting ont att säga om någon här.

Själva målet kom till efter en lång passning, slagen av David Batanero från egen planhalva. Gif Sundsvall har märkt av att flera lag försöker pressa dem högt, och de letar då efter ytorna som skapas på andra ställen. Det var inte första gången i matchen, och definitivt inte första gången totalt sett, som laget försökte sig på en så lång boll över motståndarnas backlinje där Hallenius kan skapa målchanser.

- Det blev jag ju några gånger förra året också. Det är väl ett vapen vi har, det är ganska så svårt att försvara sig mot. Det ser ut som att han (Batanero) är nonchalant, och han vet att vi har den relationen att jag är med på det.

- Det kommer som en blixt från klar himmel och då kan man få ett par meter. 

Publicerad 2019-04-26 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå