Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Halmstad har hittat vinnande taktik

Att låta motståndarna ha bollen och sedan slå till på vassa kontrastötar. Det har blivit Halmstads framgångsrecept den senaste tiden. Ny seger på söndagen mot Gais med 3-0.

- Vi hade en plan mot AIK att de skulle ha mycket boll och sedan hota i utrymmet bakom backlinjen och det slog väl ut och det blev samma sak idag. Vi har snabba spelare framåt som gör att det fungerar, säger lagkaptenen Johnny Lundberg till FotbollDirekt.se.

Senast 1-0 mot regerande mästarna. På söndagen 3-0 mot formlaget Gais Halmstad övertygar för tillfället i Allsvenskan.
- (skratt) Vi är inte bortskämda med att vara med däruppe. Så vi får njuta så länge det varar. Men vi har kämpat upp lite självförtroende den senaste tiden och anpassat oss bra efter planförhållandena.

Lundberg kunde se hur Anselmo gjorde 1-0 i slutet av den första halvleken och därefter hur Marcus Olsson gjorde 2-0 i slutet av den andra och på stopptid spelade fram Emir Kujovic till 3-0.
- I första hade han lite svårt att komma in i matchen men det märktes i andra halvlek att han är en klasspelare. Han utmanade hela tiden sin spelare och gick mycket i djupled, berömmer Lundberg sin lagkamrat.

Lundberg såg tillsammans med mittbackskollegan Tomas Zvirgzdauskas till att hålla Wanderson mållös. Förutom en genomlöpning, där Zvirgzdauskas fick bort bollen i sista momangen hölls Wanderson under herrans tukt och förmaning av Halmstadsförsvaret.
- Wanderson är alltid Wanderson och han är en av allsvenskans bästa när han är i toppform. Men jag tycker vi hade bra koll på honom, säger Lundberg.

I målet fick Karl-Johan Johnsson hålla nollan för andra matchen i följd och visade att han är mogen uppgifen för Allsvenskt spel.
- Han har tagit flera kliv framåt bara från förra året och har tagit säsongsinledningen på ett bra sätt, då han fick stå tillbaka för Robin Malmkvist. Han har väntat på det här tillfället och har han visat att han är värd att stå. Jag och Tomas (Zvirgzdauskas) litar helt och fullt på honom.

Halmstad möter Örebro i nästa omgång och Lundberg ser redan nu fram emot den matchen.
- Vi ser inga problem med att spela på konstgräs, då fungerar vårt passningsspel ännu bättre.

Publicerad 2010-04-18 kl 19:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons