Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Halmstad tar ''stryptag'' - skär 30 procent

Halmstad i superettan - och tar stryptag på ekonomin. Omkring 30 procent kostnader ska bort för att få HBK i balans:
- Det är en hård match vi går, säger Halmstads ordförande.

Halmstads ledning med ordförande Göran Johansson i centrum är nu mitt uppe i ett saneringsarbete av den ekonomi som ett längre tag gått utför.

ANNONS

På både kort och längre sikt väntar en komplicerad balansgång för att få svarta siffror igen och för det gäller det att skära bort nära nog en tredjedel av rådande kostnadsläge, sett till årets budget; det i en klubb som i år räknas omsätta cirka 35 miljoner.

- 30 procent. Ja, det är nog sådana siffror det handlar om. Men målsättningen är att behålla våra intäkter i superettan och därmed omsätta nära nog lika mycket som i år, säger Halmstads ordförande Göran Johansson hoppfullt till FotbollDirekt.se.

- Det är en hård match vi går men ett måste för att vi ska få driften i balans igen.

Hur ska ni spara så stora pengar som ni är ute efter - sänka spelarlöner? Har ni klausuler för spel i superettan?

- Nej, vi har ju inte det. Vi har inte känt att det varit nödvändigt innan den här säsongen men det lär vara någonting vi nu får upprätta i kommande spelarkontrakt, funderar han.

ANNONS

Men pengar finns likväl att kunna spara på nuvarande spelartrupp.
Vissa namn som Marcus Olsson, Michael Görlitz och Anel Raskaj har utgående kontrakt och kan generera en hel del pengar - spännande som trion borde vara för allsvenska konkurrenter.

- Ja, i den här branschen är väl allt till salu för rätt pengar. Men vi har inte gett upp allihopa utan pratar med var och en, betonar Göran Johansson och fortsätter:

- Det kan handla om att sälja spelare men viktigt för oss blir också att hitta talanger som inte kostar stora pengar och skriva blligare nya kontrakt till nästa säsong. Vi måste gå tillbaka och bli lika bra som vi tidigare varit på att hitta unga spelare.

Exakt hur det ekonomiska resultatet slutar för en säsong som fick Halmstad att rasa ner i superettan, det tar det tid att få grepp om.

ANNONS
Men HBK:s ordförande vill ändå tro att inte alltför mycket av de 3,5 miljoner kronor i eget kapital som klubben förfogande över inför säsongen ska ha ätits upp.

- Nej, jag tror inte det. Jag hoppas vi ska kunna ha en större del av den summan kvar. Det enda vi vet är att vi förlorar många miljoner på tv-intäkterna som allsvenskt spel ger men i övrigt hoppas vi att kunna behålla i stort sett alla våra intäkter.

Publicerad 2011-10-09 kl 18:42
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto