POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HALMSTAD

ALLSVENSK NEDRÄKNING: Spelarflykten oroar inte HBK: "Känns som vi varit med varandra en livstid"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nyckelspelare efter nyckelspelare har lämnat, tränarbyte och svajig ekonomi. Att det har stormat lite kring Halmstad BK är ingen underdrift.
- Det har varit lite upp och ner resultatmässigt under försäsongen, säger Fredrik Liverstam till Fotbollskanalen.

Jens Gustafsson ledde Halmstad till en tiondeplats, klubbens bästa notering på flera år men fick överraskande lämna sin post. In kom Janne Jönsson och han har fått bygga ett nytt lag till stora delar. Flera nyckelspelare lämnade klubben och med en ansträngd ekonomi har jakten på ersättare varit svår. Under försäsongen har resultaten inte gått Halmstads väg. På nio matcher har laget endast ”tagit åtta poäng”.

- Vi hade ju tre matcher i cupen där man fick känna på tävlingspuls, vilket var väldigt härligt. Sen kanske det är lite olyckligt med de två matcherna vi har spelat efter det. Att gå från tävlingspuls till dom gamla vanliga träningsmatcherna, jag vet inte om det är en förklaring, säger Liverstam.

27-åringen från Helsingborg har valt att bo kvar i hemstaden och pendlar varje dag till Halmstad. En resa på 45 minuter som till årets säsong blivit roligare.

- Nu har jag ju fått med mig Christoffer Andersson, med han i bilen är det inte tyst en minut, det kan jag säga. Men jag bor som sagt kvar i Helsingborg, men trivs väldigt bra i Halmstad, föreningen är kanon och staden är mysig. Sen är fansen och allt runtomkring väldigt bra.

Hur reagerade du på tränarbytet?
- Det var väl en överraskning för många, vi spelare hade inte hört något innan utan vi fick höra det av Jens när han berättade. Det är klart man blev förvånad. Men Janne är en mycket bra tränare, han har vettiga och intressanta idéer.

- För min del i försvarsspelet är det inte så stor skillnad, det är ganska snarlikt med hur vi jobbade förra året.

Mittbacken fick under försäsongen ta över lagkaptensbindeln från Richard Magyar. Ett beslut som inte tog särskilt lång tid.

- Det var en ära att få den frågan, självklart! Jag fick fundera några dagar innan jag ganska klart kom på att jag ville ha bindeln och nu sitter den där.

Känner du dig lite given nu med bindeln på armen?
- Det är inget som är skrivet i sten, bara för att man har bindeln på armen kan man inte luta sig tillbaka. Det återstår att se vilka som får starta i premiären. Nu senast körde vi ju tre mittbackar när vi testade 5-4-1. Det såg väl stundtals bra ut men vi hade inte tränat så mycket på det så alla var nog inte helt införstådda på vad vi skulle göra.

Hur har annars försäsongen varit?
- Stundtals bra, försvarsspelet har känts och sett ganska bra ut. Men vi måste göra lite fler mål för att kunna vinna matcherna.

Ni har haft ganska stor spelaromsättning, hur är kvalitén på truppen?
- Det kommer bli intressant, vi har fått in en hel del nya som du säger. Sen har spelare gått till höger och vänster, lite överallt men det har sett bra ut. Sen är det klart att flera av de som lämnat växte in i sina roller och blev någon form av nyckelspelare. Men det känns inte som vi har så många nya, vi har ju spelat ihop i några veckor och det känns redan som vi varit med varandra i en livstid.

Som skåning och ett förflutet i Helsingborg, är det laget du helst slår?
- Klart att det är lite kul att slå Helsingborg med alla nära och kära där, vi vann bägge matcherna förra året. Men annars är det inte så mycket prestige, det var längesedan jag var där så det är nog preskriberat nu.

Derby mot Falkenberg, nytt ifjol, hur var stämningen?
- Det är lite gött! Med derby så blir det ju lite extra stämning, vi tog ju fyra poäng mot Falkenberg ifjol. Det blir ju lite annan puls och hela den biten i ett derby.

Halmstad var ett av tre lag som fick noll röster under den allsvenska upptaktsträffen på frågan ”Vem vinner allsvenskan”. För den klassiska förening har det varit några magra år där tabellpositionen inte varit den bästa.
- Vi vill hela tiden bli bättre, vi ska bli bättre än förra året. Det är det klassiska du vet, match efter match. Vi har inget slutmål vad det gäller placering utan vi ska bli bättre än förra året, säger Liverstam.

Publicerad 2015-03-26 kl 15:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå