Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HALMSTAD

Efter stora förvirringen - Karikari tillgänglig i premiären

Foto: SCANPIX

Det har rått förvirring kring om Kwame Karikari stoppas från spel eller inte i mötet med sin gamla klubb AIK. Men enligt Halmstad är han med i truppen och tillgänglig för spel.
- Om han är bra nog, säger klubbdirektören Fredrik Andersson till Fotbollskanalen.

I en intervju med sajten ghanasoccer.net berättade Halmstads Kwame Karikari att han stoppades från spel i mötet med sin gamla klubb AIK. Anledningen skulle vara en klausul i kontraktet som sa att anfallaren inte skulle få spela. Men den typen av klausuler är förbjudna, både i Sverige och internationellt. Ett exempel är Thibaut Courtois som i april 2014 skulle möta Chelsea, som han var utlånad från till Atlético, i Champions League. Efter att Chelsea försökt förmå sina rivaler att bänka keepern satte Uefa ned foten.

"Alla tillägg i ett privat avtal, ägnade att fungera som påtryckningar gällande vilka spelare en viss klubb tar ut till spel är, vad Uefa anbelangar, förbjudna, ogiltiga och omöjliga att verkställa", skrev organisationen då på sin hemsida.

Även i Sverige finns det ett nyligt exempel när Nordin Gerzic stoppades från spel för Örebro i mötet med IFK Göteborg. Den gången slutade det med att Gerzic fick se matchen från läktaren.

"Skulle inte göra nåt olagligt"
I veckan blev det på nytt aktualiserat i och med Kwame Karikaris uttalande. Till en början rådde det stor förvirring hos Halmstad om han skulle vara tillgänglig eller inte, och AIK:s sportchef Björn Wesström svarade kryptiskt att "det ser vi på måndag" om han spelar eller inte. Men nu verkar situationen vara utredd.

Enligt Halmstads klubbchef Fredrik Andersson kommer Karikari att finnas med i truppen till matchen och spela om tränaren Janne Jönsson tar ut honom.

- Ja, så skulle man kunna säga, säger han till fotbollskanalen.se.

Anfallaren spelade dock med U21 under tisdagen, något som talar för att han inte finns med från start mot AIK på måndag.

- Vi gör normalt så att spelare som spelar med U21 inte spelar med A-laget. Men Karikari gjorde det bra och gjorde mål så vi får se, säger Andersson.

Klubbchefen vill inte gå in på avtalet mellan klubbarna, men menar att de inte skulle gå med på något som inte är tillåtet.

- Avtalet är ju sekretess, så det kan jag inte gå in på. Men jag känner ju till att det finns en sån regel.

- Och vi skulle inte göra något som är olagligt, säger Andersson.

Publicerad 2015-04-01 kl 13:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons