Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HALMSTAD

Halmstad drömmer om Ljungberg: ”En bra dialog”

Foto: Scanpix

Fredrik Ljungberg utbildar sig till tränare - och har gjort praktik hos Halmstads BK. Nu drömmer HBK om att kunna utnyttja den förre storspelarens kunskap mer i framtiden.
- Vi vill gärna ha Fredrik mycket hos oss, säger ordföranden Tony Karlsson till fotbollskanalen.se.

Via sin gamla klubb Arsenal går Fredrik Ljungberg en tränarutbildning. När han under våren haft praktik har han genomfört den hos Halmstads BK, där han en gång i tiden slog igenom som spelare.

Den förre landslagsstjärnan har en stark koppling till HBK och klubben hoppas nu kunna samarbeta med ”Freddie” även i fortsättningen.

"Det har varit en fröjd"

- Han har varit hos oss rätt många gånger under våren. Han har varit med på ungdomssidan och hållit i träningspass. Det har varit en fröjd. Vad vi har för tankar kring det? Får vi bestämma så vill vi gärna ha Fredrik mycket hos oss. Men hans tid är ju eftertraktad. Vi har dock en bra dialog, säger ordföranden Tony Karlsson till fotbollskanalen.se.

Ni har en dröm om att ni ska kunna utnyttja hans kunskaper?

- Ja, absolut. Från klubbens sida vill vi ha honom i den utsträckning som han har tid och lust. Vi vill jättegärna det.

Hur går snacket med honom?

- Huvudsakligen är det vår klubbchef Fredrik Andersson och Fredrik Ljungberg som pratar. Men jag har sett och uppmärksammat det positiva som det här inneburit. Flera av våra ungdomsspelare har varit helbegeistrade. Jag har själv en tioårig dotter som la en hel kväll för att få vara med och träna lite med Fredrik, säger Tony Karlsson.

Att Ljungberg har starka känslor för Halmstad är ingen hemlighet.

- Utan att jag har pratat med Fredrik om det så är nog min övertygelse att han har ett stort hjärta för Halmstads BK. Sen är han den typen av person som är noggrann i det han gör. När han har varit nere och kört passen så har han inte bara varit där fysiskt, utan verkligen också tagit sig tid.

- De kvällar som han har lagt på HBK har han visat prov på att han är duktig inte bara som spelare, utan även som tränare.

Hur stor är han i Halmstads BK?

- Han är rätt stor, får man nog säga. Det är svårt att jämföra med andra, men tittar man i fotbollssammanhang är det han som är den största. Jag skulle nog nämna Sigge Johansson också, på sin tid var han fantastisk. 

- Men det Fredrik gjort internationellt saknar ju motstycke i Halmstad. Vi har några till, som Michael Svensson, Jesper Mattsson och Janne Jönsson. Men Fredrik är i en klass för sig själv. Åtminstone är det min uppfattning, avslutar ordföranden.

Publicerad 2015-03-24 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons