Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HALMSTAD

Halmstads krisåtgärd - sänker lönerna för att rädda klubben

Foto: Scanpix

Halmstads BK är pressade efter ett minus på 5,5 miljoner. För att vända till ett positivt kapital sänks nu lönerna för alla spelare och personal.
– Det var en frivillig åtgärd, säger ordförande Tony Karlsson till Hallandsposten.

Fotbollskanalen har tidigare skrivit om Halmstads dåliga ekonomi och att elitlicensen är i fara om klubben inte får bukt på ekonomin. Under tisdagen blev en del av klubbens planer offentliga efter att åtgärdsplanen skickats in till elitlicensnämnden.
– Vi känner oss trygga i planen och tror på den genom en rad åtgärder, säger klubbchefen Fredrik ”Fidde” Andersson till Hallandsposten.

Sänker lönerna
Två personer på kanslit sägs upp i sommar, omkostnaderna sänks med tio procent omgående. Bland annat tack vare sänkta löner för alla i klubben med fem procent.

– Alla från början till och med accepterade tio procent. Men genom en rad andra åtgärder där spelarna är engagerade kunde det istället bli fem procent, säger Tony Karlsson.

Trots att det viktigaste för klubben är att rädda elitlicensen blickar ordförande, Tony Karlsson framåt.

Långsiktigt tänk
– Men det handlar inte enbart om att rädda elitlicensen, som visserligen nu är det mest akuta, utan det handlar långsiktigt också om att skapa en grund för att bedriva en vettig verksamhet både vad gäller ett A-lag på elitnivå, ungdomsverksamheten och handikappdelen, säger Tony Karlsson.

Publicerad 2015-04-01 kl 11:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons