Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HALMSTAD

HBK inför premiären: "All press på AIK"

Foto: Scanpix

Premiär borta mot topptippade AIK inför fullsatta läktare, tuffare premiär är svårt att hitta för Halmstad.
– Det är egentligen all press på AIK, säger Mohammed Ali Khan till fotbollskanalen.

Mittbacken är tillbaka i svensk fotboll efter ett mardrömsår i Kina rent socialt. I Halmstad har han återfunnit glädjen och stortrivs i ett lag som av många tippas få en tuff säsong.
– Jag tycker vi ser intressanta ut! Vi vill ju spela bollen framåt, i riktning längden och inte bredden, vi vill hitta våra forwards på fötter och komma till inlägg och avslut. Sen ska vi vara väldigt kompakta också. Jag tycker att vi har många spelare som tagit stort ansvar vilket är kul att se.

Det har varit en turbulent tid i Halmstad utanför planen. Klubben har haft det tufft ekonomiskt och ett led i att rädda elitlicensen och ekonomin har varit sänkta löner för spelarna med fem procent.
– Det var en frivillig åtgärd och alla gick med på att hjälpa klubben, det är klart att spelarna vill vara med och hjälpa till. Halmstad är en familjär förening där man tar hand om varandra och alla förstår allvaret i situationen, säger Ali Khan.
– Sen är vi fotbollsspelare och det handlar om att vinna oavsett pengar eller inte, oavsett nivå så handlar det ju om att vinna fotbollsmatcher.

Nervöst med premiär?
– För min egen del är det ingen skillnad på premiär eller omgång 29. Skillnaden nu är att alla lag står på noll och har 29 omgångar kvar efter premiären. Sen har man ju sett att viss lag varit lite spända. Blåvitt hade ju Åtvidaberg nu och såg konstigt nog lite spända ut. Sen har man sett andra lag tappa poäng, Häcken tappade ju mot Hammarby men säsongen är lång och resultatet spelar inte så stor roll i en premiär men klart att det är gött med en bra start.

Pressen på AIK nu?
– Jag sätter press på mig själv, jag vill prestera. Klarar vi av att hålla tätt så kommer det bli allt mer och mer press på AIK och deras publik kommer kräva en vinst. Ju längre det lider kommer de att känna av pressen medan vi bara kommer känna styrka.
– Sen är en premiär en premiär och det spelar egentligen ingen roll hur man vinner, bara man vinner. Det är alltid tre poäng som räknas i slutändan.

Publicerad 2015-04-06 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons