Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HALMSTAD

Nye HBK-tränaren: ”Hoppas man ska känna igen Roy Hodgsons grunder”

Foto: SCANPIX

UPPLANDS VÄSBY. Halmstad har en ny tränare i Janne Jönsson inför den nya säsongen. Nu vill han sätta sin prägel på laget, men också behålla klubbens traditioner.
- Det sitter i sedan Roy Hodgsons dagar. Jag hoppas man ska känna igen det, säger Jönsson.

Mellan 1976 och 1980 tränade Englands förbundskapten Roy Hodgson Halmstads BK. Nu vill klubbens nye tränare Janne Jönsson bygga vidare på det som Hodgson stämplade HBK med.

- På sikt hoppas jag sätta min prägel på laget, men man får passa sig för att vippa över och bli fotbollsromantiker, att allt ska vara fart och fläkt, säger Jönsson.

- Man ska känna igen Halmstad. Det finns traditioner i klubben och jag är ganska säker på att man kommer känna igen dem. Det finns ju traditioner från Roy Hodgsons dagar. Han har ju satt sin grund, och den har väldigt många tränare här fått sin grundutbildning från. Det hoppas man ska känna igen. Sen ska det fyllas på med fart och fläkt framåt, fortsätter tränaren.

När räknar du med att spelet sitter någorlunda tillfredsställande?
- Det får man tro att det ska sitta om 14 dagar när vi drar igång, men det är inte säkert att alla pusselbitarna sitter. Det tar nog sin tid och vi ska ha tålamod. Men vi vill något redan från första spark.

Publicerad 2015-03-23 kl 11:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons