TV: Bästa matchen för året - men Halmstad saknade effektivitet

Halmstad gjorde sin bästa match för året. Men effektiviteten var för dålig.
Trots mängder av heta lägen blev det bara 0-0 mot IFK Norrköping.

Halmstad visade upp ett nytt spel som de inte har haft sedan återkomsten till i allsvenskan i fjol. Örjans Valls publik fick se ett snabbt och exakt passningsspel som inte bara var sevärt - det ledde också till rejäla målchanser.

Nye ghananen King Gyan höll hög klass i rollen som spelmotor - alltid spelbar och med hög andel korrekta passningar. Hans paraguayanske mittfältskamrat Antonio Rojas fick också mycket uträttat, bland annat några tunga skott.

Men det var islänningen Gudjon Baldvinsson som rusade sig fram till mängder av mållägen. Det var nästan underligt att han inte gjorde mål.
HBK samlade ihop tio avslut innan IFK Norrköping en bit in i andra halvlek fick iväg sitt första skott. Det säger en del om hemmadominansen.

Till slut vann Halmstad avslutsstatistiken med 17-8 men det var 5-5 i skott på mål. Allra närmast var Johan Blomberg, som dundrade bollen i ribban i 68:e minuten.

Norrköping jämnade ut matchen i andra halvlek, skapade kaos i hemmaförsvaret vid några hörnor och testade HBK-målvakten Stojan Lukic med några vassa skott. Kroatiske backen Nikola Tkalcic sköt hårt med sin högerfot, men utan att bollen gick in.
Publicerad 2014-04-13 kl 19:34