TV: Boman hjälte för Halmstad - vände matchen på egen hand: Kan äntligen njuta

Halmstad

Halmstad får spela allsvensk fotboll även nästa år. Mikael Boman klev fram i mörkret på Örjans Vall och sänkte Gif Sundsvall med två mål i 2-1-segern.

. -Fantastiskt. Vi visade en härlig moral och gick framåt i stället för att stressa, säger han till TT.

Mikael Boman höll Halmstad kvar i allsvenskan. Med två mål såg han till att halläningarna vände 0-1 till 2-1 i avgörande kvalmatchen. Det blev ju 1-1 i första matchen i Sundsvall och därmed 3-2 till Halmstad sammanlagt.

Gif Sundsvall hade annars ena foten i allsvenskan under en timme. Pa Dibba gav laget 1-0 redan efter tolv minuters spel.  En bit in i returens andra havlek kom dessutom ett gyllene läge för 2-0. Men Pa Dibba brände en dubbelchans från nära håll.

Mikael Boman såg vad som höll på att ske.
-Jag tänkte att om det blir 2-0 nu så är det! kanske inte kört, men det blir en jävla uppförsbacke att göra tre mål, sade han.

HBK-målvakten Stojan Lukic reflexräddade Dibbas rappa skott.
-Det var en enorm lättnad. Jag kom ut, gjorde mig stor och fick upp armen, sade Lukic
Räddningen satte igång något.
-En fantastisk räddning. Den gav oss ny energi, sade Boman.

Några minuter senare vände han matchen genom att göra sitt tionde och elfte mål för säsongen. I 53:e minuten nickade han in 1-1 mellan benen på Tommy Naurin. Och i 57:e avslutade Boman på volley rakt upp i nättaket, på Jesper Westerbergs långa svepande boll från egen planhalva. Det innebar 2-1 i matchen och 3-2 totalt.
Mål som håller Halmstad kvar i allsvenskan och motade tillbaka Sundsvall till superettan.
-Skillnaden mellan att klara detta och att inte göra det är alldeles för stor för att man ska kunna beskriva det, sade Halmstads tränare Jens Gustafsson. Det är oerhört viktigt för oss att klara det här klivet, och att göra det på vårt sätt med många yngre spelare som har utvecklats under säsongen.

"Inte i år heller"

Gif Sundsvall förlorade nu för andra året i rad det allsvenska kvalet mot Halmstad.
-Tyvärr lyckades vi inte i år heller. Vi fick tryck på dem under sista kvarten men vi slog lite för tidiga bollar in mot deras straffområde. Vi hade någon halvchans men det var inte tillräckligt, sade tränaren Joel Cedergren.
Den stora möjligheten var Pa Dibbas friläge som kunde ha betytt 2-0.

-Det var tungt att missa. Jag försökte skjuta åt det håll som målvakten kom ifrån, men han gjorde en reflexräddning. Så var det med det.
Sundsvall får med sitt unga spelskickliga lag kämpa vidare i superettan medan Halmstad fortsätter i högsta serien.