TV: Boman räddade poäng åt HBK

Halmstad

Trögt och trist i 70 minuter - sedan ändrade ett mål allt.
Men trots farten och de många chanserna på slutet blev det bara 1-1 mellan Halmstad och Norrköping.

Norrköpings tränare Janne Andersson skönmålade inte efter 1-1 mot Halmstad:
-För mycket stångande och för lite fotboll
En av dem som skötte stångandet effektivast var Norrköpings mittback Morten Skjönsberg.
-Det är väl det jag kan. Att stångas!
Men norrmannen var besviken.
-Vi spelade inte tillräckligt bra för att vinna. Tre poäng här hade varit skönt. Det var inte direkt något imponerande lag vi mötte.
Norrköping imponerade inte heller. Under de första 69 minuterna presterade gästerna inte något som luktade mål på Örjans Vall. Sedan skickade Martin Smedberg-Dalence in ett inlägg från höger. I straffområdet dök gästernas skyttekung Gunnar Heidar Thorvaldsson upp och sparkade in 1-0 via fingrarna på HBK-målvakten Stojan Lukic.

Plötslig fart

Målet ändrade matchen helt. Halmstad lyfte sig direkt och kom tillbaka. I 76:e minuten pangade Mikael Boman in kvitteringen via en försvarsfot.
Plötsligt skapades målchanser åt båda håll. Spelare som länge hade sprungit för lite och för sakta satte fart. Passningar som tidigare gått fel eller hamnat hos stillastående spelare nådde nu löpande lagkamrater. Skott som förut flugit högt över ribban träffade plötsligt mål.
Chansbytandet under slutkvarten gav publiken lite underhållning till slut, men ingen av tränarna gillade vad de hade sett.
-Vi är inne i en ganska bökig period lagmässigt. Vi har inget flyt i det vi gör. Jag är inte nöjd med kvaliteten på vårt passningsspel. Vi tappade bollen, HBK är bra på omställningsspelet och vi ska vara glada att vi kom undan utan att släppa in fler mål, sade Janne Andersson och fortsatte:
-Vi hade massor av lägen för inläggsspel men vi fick inte in bollarna. Kvaliteten var inte tillräckligt bra.
Halmstads tränare Jens Gustafsson fastnade för samma ord.
-Vi fortsätter att jaga den sista kvaliteten för att kunna straffa Norrköping i dag och kommande motståndare. Vi får jobba vidare med det.

Kryss på kryss

Det var Halmstads femte oavgjorda i år. De många kryssen har inneburit tio tappade poäng på lika många omgångar.
-Klart att vi behöver vinna, sade HBK-tränaren. Men så som matchen blev i dag får vi vara nöjda med en poäng.
Den förde hallänningarna från jumboplatsen upp till trettonde, precis ovanför kvalstrecket.
Publicerad 2013-05-23 kl 21:03