Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Halmstads BK kommer att få en ny arena

Det har diskuterats länge. Äntligen verkar det vara på väg att bli verklighet. Halmstads BK kommer att få en ny arena - senast hösten 2013 ska den stå klar.

- Halmstad kan inte stå utanför utvecklingen och för att uppfylla Svenska fotbollförbundets nya krav 2014 ser vi helst att projektet kommer igång så fort som möjligt - inte minst eftersom vi det året fyller 100 år, säger ordföranden Ingemar Broström till Hallandsposten.

Under lång tid har det förts diskussioner i Halmstad om en ny arena, men det har fallit på finansieringen. Nu är förslagen nedbantade och tanken är att arenan ska ta runt 10 000 personer. Antingen ska Örjans Vall byggas om eller blir det en splitter ny arena på Sannarp. För att lyckas med det har Halmstads BK bildat ett arenabolag, skriver Hallandsposten.

- Vi vill ta på oss ledartröjan och är beredda att spendera stora pengar och eventuellt också ett framtida ägande, säger Ingemar Broström.

- Att vi sedan gör det via ett arenabolag är för att inte äventyra HBK:s verksamhet.

Ett ombyggt Örjans Vall beräknas kosta runt 50 miljoner kronor medan en ny arena är dyrare.
- Men i dag, efter att träffat olika byggföretag, vet vi att det går att bygga en modern, funktionell arena utan lyx för runt 150 miljoner.

Publicerad 2009-09-17 kl 09:00
Annons
Annons
Annons