Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Halmstads nya arena 100 miljoner billigare

Halmstad har jobbat hårt på att pressa ner priset för nya arenan. Nu ser den ut att bli 100 miljoner billigare än ursprungsplanen.

- Den nya arenan kommer att kosta 150-160 miljoner och det är en väsentlig skillnad från de 250-300 miljoner som var första budet vi fick för ett par år sedan, säger Halmstads ordförande Ingemar Broström till FotbollDirekt.se.

- Nu tror jag verkligen på att vi kan ställa in oss på att den nya arenan blir av. Vi har i alla fall inte fått något avslag för den prisnivå vi vill ha från någon av entreprenörerna vi diskuterar med.

Med det ser Halmstads nya arenaprojekt ut att en gång för alla gå igenom. Till sommaren kan det vara helt klart och med det invigning hösten 2013.
Till stor lättnad. För den nya prisnivån har varit, avslöjar Halmstads ordförande, ett måste för en ny arena. 

- Det har det varit. Hade arenan kostat mellan 250-300 miljoner hade vi fått ge upp. Sådana pengar går inte att räkna hem på ett ställe som Halmstad. Vi vill ju inte riskera klubbens framtid.

Kostnader och inslag för projektet har nagelfarits därefter. HBK:s ledning har insett att det prestigelösa måste få styra.

- Hellre att känna att vi säkert har råd när vi går in i projektet än en massa oro om det här hade kostat oss dubbelt upp mot vad som nu är aktuellt. 

- Vi har skalat av så mycket vi bara har kunnat. Vi har varit bestämda i vad vi vill ha i de samtal vi haft med de 4-5 entreprenörer och kommunen vi diskuterar med.

Men utöver Halmstads kostnadsmedvetenhet så har nedgången i byggbranschen hjälpt till, samt det faktum att arenans storlek medvetet krympts från en publikkapacitet på 15 000 till 10 000 åskådare.

- Det har hjälpt oss att spara pengar, helt klart så. Och det kan finnas fler sätt för att möjligen få ner priset ytterligare. Kanske nöjer vi oss till en början med bara tre nya läktare och låter den fjärde bli ett framtidsprojekt.


Ola Gustavsson

Publicerad 2010-03-27 kl 16:49
Annons
Annons
Annons