Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Halmstads nya arena snart ett faktum

Halmstads nya arenaprojekt är bara månader från att bli verklighet. Kommunpolitiker uppges nu göra tummen upp för satsningen som väntas kosta kring 200 miljoner kronor.

- Det närmar sig. Jag tror på en lösning under våren, säger Halmstads ordförande Ingemar Broström till FotbollDirekt.se.

Det avgörande steget mot en ny arena i Halmstad togs helt nyligen då en mer definitiv plan presenterades för kommunpolitiker, översiktsritningar och koncept.
Uppgifter till FotbollDirekt.se gör gällande att det gick så bra att det nu i praktiken bara är formaliteter som återstår för klartecken.
- Nej, klart vill jag kanske inte säga att det är. Men visst hoppas vi på och tror på klartecken under våren i från kommunen som vi har en bra dialog med, fortsätter Ingemar Broström.

Halmstads nya arena projekt har varit på gång på allvar i ett års tid men processen har gått långsamt, trots att det är bråttom för HBK.
Gamla klassiska Örjansvall anses för ålderstigen och uppfyller inte Uefas krav.
Alternativen handlar i första hand om en helt ny arena i Sannarps-området, även om en upprustning av nuvarande ännu är ett alternativ.
Ändå talar allt för det förstnämnda då båda vägarna slutar med en kostnad på uppemot 200 miljoner.
Kommunen har i alla fall sedan tidigare anslagit 50 miljoner för ett arenaprojekt för Halmstads BK.
- Det stämmer och 200 miljoner får vi nog räkna med att det kommer att kosta för en arena med 10 000 sittplatser, säger Broström.

Halmstads arbete med den nya arenan har också, berättar ordföranden, till stor del influerats av andra allsvenska nybyggen.
Såväl Elfsborg som Kalmar har fungerat som riktmärken för Halmstads ledning.
- Ja, man kan säga att vi har lärt av både Elfsborg och Kalmar, där båda verkligen varit generösa med att dela med sig av sina erfarenheter. Det är lyckade projekt som påminner om vad vi själva vill ha.

Publicerad 2010-10-29 kl 12:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons