POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Halmstads ordförande: "Tacksam att inte jobba i Dif eller Göteborg"

En dålig vår har skakat både IFK Göteborg och Djurgården. Men i nysatsande Halmstad - som börjat ännu sämre - råder rena idyllen.

- Jag är tacksam för att jag inte jobbar i Djurgården eller Göteborg, säger HBK:s ordförande Göran Johansson.

- Det finns inte på kartan att sparka ''Pep''. Vi känner att vi har medlemmarnas förtroende, alla inser att det måste få ta tid det vi håller på att bygga upp, fortsätter Halmstads ordförande för FotbollDirekt.se.

Halmstads satsning såg under vintern ut som som bland det mest spännande inför den här säsongen.
En ny spansk tränare, flera nyförvärv från Real Madrid och inte minst ett nytt spelsystem. Men än så länge är omskrivne Joseph Clotet Ruiz förvandling av Halmstad ett jättelikt misslyckande.
Sju raka matcher utan seger och senast 0-2 i den tidiga måstematchen mot Djurgården.

Men trots en värre situation än för både Djurgården och IFK Göteborg så finns ingenting som påminner om kris i Halmstad.
Turbulensen som kostade både Lennart Wass och Stefan Alvén jobben i Djurgården och som höll på att sluta med sparken för Jonas Olsson i Blåvitt – är en totalt främmande verklighet för Halmstads Göran Johansson.

- Nä, du vi har inga planer på ett tränarbyte. Vi har ju varit i värre situationer tidigare år och titta på Trelleborg i fjol som hade en jättejobbig vår innan det vände, argumenterar han och fortsätter:

- Visst har vi motflyt och bland annat på det viset är jag tacksam för att jag inte jobbar på sådana premisser som människor gör i storstadsklubbarna, säger han och betonar:

- Jag tror inte att det egentligen hade behövt bli så oroligt i Göteborg och Djurgården om det inte varit för media som sätter en agenda sådana här gånger.

Så du lider inte av det lilla mediautrymme ni får?
- Nej, du, inte det minsta, skrattar Johansson.

Men ert tålamod med Pep Clotet Ruiz måste väl ha någon smärtgräns? Vad händer om ni ligger lika sist efter 15 omgångar?
- Det finns ändå inte på kartan att sparka honom.

Inte ens om säsongen slutar med att ni åker ur?
- Då beror det inte som mest på tränaren utan våra spelare med tanke på så illa ute vi har varit i några säsonger.

Kan du känna en stor lyx att ni har det lugn ni har, samtidigt som det sett ut som det gjort för både Djurgården och IFK Göteborg?
- Det är ju inte så att jag går runt och gör sådana jämförelser men det är klart att jag är tacksam och glad för att jag inte jobbar i en storstadsklubb.

I större klubbar i motgång hotas personer bort på löpande band – inget missnöje överhuvudtaget i Halmstad efter en start som ändå måste beskrivas som ett fiasko?
- Nej, egentligen inte mer än en del irriterade kommenterar på en del bloggar och i något forum-sammanhang, men det är en ganska god ton i det mesta. Vi känner att vi har medlemmarnas förtroende.

Fantastiskt.
- Ja, men jag kan känna att det nästan hade varit lite konstigare om vi hade varit med i toppen än där vi ligger i dag, med tanke på alla stora förändringar vi har gjort.

Publicerad 2011-05-12 kl 13:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå