Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Halmstads Prent väljer tyska tredjeligan framför allsvenskan

Alexander Prent är trött på allsvenskan och vill flytta till tyska tredjeligan. Men innan flytten riktar han svidande kritik mot Halmstad. Enligt honom måste klubben ta in fräscha krafter utifrån, annars kan de räkna med superettan.

Halmstad behöver en tränare som inte kommer ifrån staden. Det menar HBK:s Alexander Prent i en exklusiv intervju efter provspelet med tyska tredjeligalaget Dynamo Dresden. Nu hoppas han på att lämna Sverige.
- Det var bra att tränaren (Lasse Jacobson) fick gå, men de behöver någon ny med färska tankar och idéer, som inte kommer från Halmstad eller HBK, säger Alexander Prent.

Enligt honom började nedgången snart efter att han blev klar för klubben. De senaste tre säsongerna har det gått utför med Halmstad BK, enligt honom. Och om de vill rädda sig kvar i allsvenskan så krävs det nytänkande.
- Jag tror att det är bra att ordföranden avgick också, det behövs nytt överallt. När jag kom till Halmstad var det en förening på gång. Nu är allt helt annorlunda, säger Prent.

Enligt honom är HBK farligt nära att åka ur allsvenskan inom en snar framtid. Och det enda som kan rädda klubben kvar är om något drastiskt händer. En ny ledning och fräscha idéer, som kan lotsa klubben in i framtiden.
- Det behöver de verkligen, och skulle de åka ur allsvenskan så finns det en risk att det kommer att ta mycket lång tid innan de återvänder.

Förra veckan var holländaren Prent i Tyskland och provspelade med gamla DDR-gänget Dynamo Dresden. Klubben är mycket intresserad av att värva från Sverige och Halmstad.
-Det kändes bra och jag ska spela en träningsmatch med dem i januari, om det inte kommer några andra erbjudanden emellan, säger Prent.

Andreas Jemn

Publicerad 2010-11-30 kl 22:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons