POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Halva allsvenskan jagar honom: "Enormt intresse"

Nigerianen Kennedy Igboananike gör stor succé i superettan. Nu är han ett jagat villebråd i Sveriges högsta serie. Enligt vad FotbollDirekt.se erfar har nästan halva allsvenskan anmält sitt intresse.

- Det är ett enormt intresse just nu. Massor av allsvenska klubbar vill ha honom, säger agenten Innocent Okeke till FotbollDirekt.se.

Ett påstående som bekräftas av Vasalunds tränare Peter Lenell.
- Vi får inte ha honom i fred.

Vad vill klubbarna när de ringer? - Köpa honom, säger Lenell.

Nigerianen öste in mål när Vasalund tog steget upp från division 1 förra säsongen och flera allsvenska klubbar var ute efter 20-åringens namnteckning. Men anfallaren blev kvar och nu fortsätter succén. På de inledande sex matcherna har Kennedy Igboananike svarat för fyra mål och tre assist. Något som noterats av klubbar i Sverige, utomlands och av Nigerias U21-landslag.
- Han är aktuell för U21-VM med Nigeria. Landslagsledningen har begärt in en DVD på honom och Kennedy har träffat representanter, säger Innocent Okeke.

Okeke är mycket lycklig över att fotbollslivet nu stämmer för Kennedy Igboananike. Det var nämligen han som upptäckte honom i Nigeria för drygt tre år sedan och plockade med honom till Sverige. De första säsongerna blev däremot tunga. Efter två inhopp med Djurgården i allsvenskan 2007 fick han lämna klubben året därpå och hamnade då hos Vasalund.
- Jag var i Afrika och upptäckte honom. Jag känner hans familj och har hjälpt honom att komma till rätta i Sverige. När inte Djurgården ville ha honom kvar var det tungt. Jag fixade så att han fick förlängt uppehållstillstånd. Jag har trott på honom hela tiden och känner speciellt för honom, berättar Okeke.

Berätta om intresset?
- Det är massor av allsvenska klubbar som är intresserade, plus klubbar i Danmark och Norge. Även någon mer ute i Europa.

Kennedy Igboananike har ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt med Vasalund.
- Det är tveksamt om han blir kvar resten av säsongen, tror Innocent Okeke.

Publicerad 2009-05-14 kl 13:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå