POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Halva styrelsen hoppar av – Hunt dementerar schism: ”Absolut inte”

Foto: Bildbyrån

Halva styrelsen i IFK Norrköping lämnar sina uppdrag.
Ordföranden Peter Hunt menar att det inte finns någon schism.
- Absolut inte. Vi har jobbat väldigt bra och varit eniga i beslut, säger han till NT.

I går rapporterade NT att fem av tio namn ur IFK Norrköpings styrelse antingen kommer att hoppa av sina uppdrag eller välja att inte ställa upp för nyval vid årsmötet om en dryg månad. Det innebär att valberedningen i nuläget inte har tillräckligt många namn för att få ihop de sex ledamöter som krävs i styrelsen enligt föreningens stadgar.

Men ordföranden Peter Hunt är inte orolig för att årsmötet ska behöver skjutas fram.

- Nej, nej. Det tror jag absolut inte. Det finns alltid ett antal människor runt det hela som kan vara påtalade och som man diskuterat med från valberedningen. Sen kan det ibland ta mer tid och ibland lite mindre tid, men det tror jag inte kommer bli något bekymmer.

Han dementerar också att det skulle ligga en schism bakom att halva styrelsen lämnar.

- Jag kan inte gå in på enskilda personer. Jag har förstått att det finns en del olika skäl, men det får personerna själva redogöra för. Sedan är det en del som är på omval och en del på nyval. Du bör tala med valberedningen, säger han.

Enligt Hunt är det ”absolut inte” någon kontrovers som ligger bakom att fem namn väljer att inte vara kvar i styrelsen. Tvärtom menar han att styrelsen har jobbat väldigt bra och snarare varit eniga i beslut.

- Det finns olika skäl varför man inte vill jobba vidare. Att det kommer in lite nya namn kan också vara en injektion. Jag har ingen kritik att framföra till någon. Vi har, som sagt, i styrelsen nästan alltid kommit till konsensus. Sedan finns det olika uppfattningar i sakfrågor. Det är inget konstigt men inget som jag har tyckt varit besvärande, tvärtom: vi har jobbat på bra, säger han.

I nuläget är det Peter Hunt som tillsammans med ledamöterna Jörgen Löwenfeldt och Patrik Jönsson som sitter kvar i styrelsen, medan Ingela Andersson och Jessica Steen ställer upp för omval. Vice ordföranden Christian Wahlström, kassören Kjell Johnsson-Branzell, sekreteraren Håkan Wetell, ledamoten Stefan Stenström samt suppleanten Bosse Sundberg kommer alla lämna styrelsen, skriver NT.

Publicerad 2020-01-21 kl 18:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå