HALVTID: Fagercrantz straffsumpare - och frisparksmålskytt

Straffsumpare efter sju minuter. Frisparksmålskytt i den 44:e minuten. Kristoffer Fagercrantz är i centrum när Kalmar leder över AIK med 1-0.

Precis innan paus fick Kalmar frispark i högerläge. Bakom en passiv Ivan Turina kunde Kristoffer Fagercrantz lyfta in bollen vid första stolpen fram till 1-0 för Kalmar på Guldfågeln Arena.

- Skönt att sätta den. Det var en revansch kan man säga, säger Kristoffer Fagercrantz till Canal Plus.

För Kalmar kunde chockat AIK redan i matchöppningen. Viktor Lundberg gick för hårt åt Tobias Eriksson i straffområdet och domare Martin Ingvarsson pekade direkt på straffpunkten.
Jönköpingsförvärvet Fagercrantz slog dock en lös straff som dessutom gick i utsidan av stolpen och Ivan Turina behövde inte ingripa.

- Katastrofstraff. Jag försöker lura honom och vrida över, men vrider för mycket. Det är för dåligt.

Redan före straffen kunde dock nollan ha försvunnit från målprotokollen.
Mohamed Bangura hade matchens första målchans men Etrit Berisha kunde avvärja friläget ur dålig vinkel.
Minuterna efter hade Daniel Mendes ett liknande läge åt andra hållet innan tempot och kvaliteten bedarrade.

På Nya Parken i Norrköping leder Örebro med 1-0 efter ett drömmål av Valdet Rama.

- Jag spelade ut bollen till Rama som drog fem, sex spelare innan han gjorde ett fantastiskt mål. Han är en fantastisk spelare. Vi kontrollerar det här och leder rättvist, säger ÖSK:s Nordin Gerzic till Canal Plus.

Publicerad 2011-05-25 kl 20:00