Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
16v

Hamad: "Med stor sannolikhet lämnar jag i vinter"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från Bajens senaste match mot Elfsborg.

Jiloan Hamad ser ut att lämna Bajen.
Det säger han själv i podcasten ”Cafékampen”, enligt Expressen.
- Med stor sannolikhet lämnar jag i vinter, säger han i podden.
- Han vill väl se över sina möjligheter, säger sportchefen Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

Bajens sportchef om Hamads uttalande: ”Han vill väl se över sina möjligheter

Hammarbys mittfältsstjärna och lagkapten Jiloan Hamad har sedan ankomsten till Hammarby varit en nyckelspelare för Bajen och en av allsvenskans främsta spelare. Hamad anslöt 2017 – men redan nu i vinter säger han själv att det ser ut som att han kommer att lämna klubben.

I intervjun ”Cafékampen” från tidningen Café säger Hamad:

- Jag vet inte vad som händer. Med stor sannolikhet lämnar jag i vinter. Det blir en fin avslutning nu här i höst, förhoppningsvis. Vi är i diskussion med Hammarby som är sugna på att hitta en lösning för att jag ska vara kvar. Så vi får se. Vi tar det som det kommer, säger han i podcasten, enligt Expressen.

Hamad säger sig överväga ett ”pengaalternativ” och att det är lite annorlunda nu jämfört med då han skrev på för tyska Hoffenheim efter att ha lämnat Malmö FF för fyra år sedan.

- Jag fyller 28 år i november. Jag måste fundera lite och vara öppen i mitt klubbval. När jag var 23 år och lämnade Malmö FF var det inte lika självklart, då var det mer karriär, karriär, karriär. Nu är jag i en mellanålder. Jag har fortfarande mina bästa år framför mig, men man ska inte ta saker för givet. Man vet aldrig vad som händer, det kan komma en skada eller sjukdom. Man måste tänka på sin framtid, sina barn och sin familj. Jag är mer öppen i dag. Jag kan ta ett pengaalternativ om det är värt det. Allt har sitt pris, säger han.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson säger att klubben har en dialog med Hamad och att parterna haft samtal med varandra om kontrakssituationen.

- Han (Hamad) vet var vi står och vi har pratat med varandra, säger Jansson.

Jesper Jansson berättar att  Hammarby gärna ser att Hamad stannar även nästa säsong och att han tror att det finns en chans till att klubben får behålla spelaren.

- Det tror jag, men samtidigt förstår jag honom eftersom han sitter på utgående kontrakt, han vill väl se över sina möjligheter, säger Jansson.

När Hamad kom till Bajen skrev han på ett tvåårskontrakt (2017 och 2018) och dessutom finns en option om förlängning inskriven i avtalet.

Under säsongen har Hamad noterats för åtta mål på 23 matcher. I den senaste matchen mot Elfsborg han dock.

På måndagskvällen möter Hammarby IFK Göteborg i allsvenskan och matchen visas på C More Fotboll och på Sportkanalen. Avspark 19.00, sändningsstart 18.30.

Publicerad 2018-10-01 kl 09:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons