POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hamad om att han petades: "Det kom som en stor överraskning"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen mellan Hammarby och Elfsborg.

Stefan Billborn bänkade Jiloan Hamad.
Inte helt populärt hos lagkaptenen.
- Det kom som en stor överraskning, säger Hamad.

Jiloan Hamad har varit en av Hammarbys bästa spelare den här säsongen och var i somras aktuell för den svenska VM-truppen. Men i de senaste matcherna har det inte gått lika bra och mot Elfsborg valde Stefan Billborn att bänka sin lagkapten.

- Som spelare vill man spela varje match och det vill jag också, säger Hamad.

Kom det som en överraskning?
- Ja det gjorde det faktiskt. Som en stor överraskning.

Stefan Billborn motiverade sitt beslut med att han ville ge andra spelare chansen och att laget har ett tätt spelschema.

- Vi har två dagar mellan matcher och då kanske man också vill hålla spelare som har varit väldigt bra levande utanför planen. Vi har mer eller mindre spelat med samma lag i de sista 10-15 matcherna och jag har känt att både Imad (Khalili) och Leo Bengtsson och Mads Fenger har varit väldigt, väldigt bra, säger Billborn.

- Och har man två dagar mellan matcherna och inte väljer att ta bort någon som har spelat hela tiden då dödar man nog dom som inte har spelat hela tiden. Om man har marginalerna mot sig och det går lite troll i det, som det har gjort för oss in de sista matcherna, om man dessutom då väljer att döda spelarna som sitter på sidan och inte ger de här spelarna någon energi alls, fast man ska spela match två dagar senare, då tror jag att vi i lagledningen skjuter oss själva i foten.

Jiloan Hamad berättar att han hade ett snack med Billborn inför matchen och att han då fick samma förklaring till bänkningen, att tränaren ville rotera.

- Det var det där som han har förklarat för er att han ville rotera lite och utnyttja truppens bredd. Typ så. Det är hans beslut och jag accepterar det.

- Alla tränare får ta sina egna beslut, så det är bara att acceptera och gnugga vidare. Som spelare vill man spela varje match och det vill jag också. Det har varit en tuff period för alla. Det individuella hör ju ihop med laget och vi har inte kommit upp i samma nivå som vi hade under våren. Men det är hans beslut.

Publicerad 2018-09-26 kl 22:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå