POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hamad till Durmaz: "Önskar att det var jag - ingen ska bli ett offer för rasism som du blev"

Foto: Bildbyrån

Jimmy Durmaz utsattes för hot och hat under fotbolls-VM.
Hammarbys Jiloan Hamad har nu tillägnat honom en text.
"Jag önskar att världen vi levde i var som fotbollens värld - där bakgrund, hudfärg eller nationalitet inte spelar roll", skriver Hamad på Eurosport.

Sverige förlorade i slutsekunderna mot Tyskland i den andra gruppspelsmatchen i VM, efter att Jimmy Durmaz dragit på sig en frispark i slutsekunderna - och storstjärnan Toni Kroos tryck in den efterföljande frisparken.

Durmaz fick ta emot hat, hot och rasistiska kommentarer efter matchen på sociala medier, och det svenska fotbollsförbundet valde att polisanmäla hoten.

I en längre text på Eurosport skriver Hammarbys Jiloan Hamad, som spelade tillsammans med Durmaz i såväl BK Forward som MFF, en text tillägnad honom - "Till Jimmy Durmaz - min bror".

"Men jag har via denna text min chans att säga det jag vill, så om du läser detta så vet du brorsan: jag önskar att det var jag istället, för ingen ska behöva bli ett offer för rasism och hat så som du blev. Jag är ledsen över att det finns sådana personer som kliver fram och visar sina rätta färger så fort man gör någonting dåligt, men i medgång precis som när du sköt in det där målet mot Frankrike i kvalet står och applåderar," skriver han.

"Jag önskar att världen vi levde i var som fotbollens värld. Där bakgrund, hudfärg eller nationalitet inte spelar någon roll. En värld där alla är välkomna. Alltid – oavsett. Jag önskar att du aldrig hade behövt ta emot hot mot varken dig eller din familj, fått rasistiska kommentarer som inte ens hör hemma i det land vi lever i. Tyvärr är det den verklighet vi befinner oss i idag."

Hela texten finns att läsa här.

Publicerad 2018-07-08 kl 21:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå