POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Hamad tokhyllar Bajens säsong: "Stefan Billborn är ett geni"

Foto: Bildbyrån.

En allsvensk säsong har gått sedan Jiloan Hamad lämnade Hammarby.
Men mittfältarens känslor för klubben har inte försvunnit.
- Hammarby är en björn som sover, vi ska bara väcka liv i den, säger Hamad till Fotbollskanalen.

När 2018 års allsvenska tog slut lämnade Jiloan Hamad Hammarby för spel med sydkoreanska Incheon United FC. Sejouren i Sydkorea blev kortvarig och i somras presenterades mittfältaren av den kroatiska klubben HNK Gorica.

Den sydkoreanska och kroatiska ligan i all ära, allsvenskan är något speciellt för Jiloan Hamad. Hammarby är något speciellt för Jiloan Hamad.

Mittfältaren har varit borta från den allsvenska planen 2019, men han har haft koll – och han har koll på att SM-guldet gick till Djurgården.

- Vad ska man säga. Jag är grönvit i hjärtat, det är klart att jag hade velat att Hammarby skulle stått där som segrare med den fantastiska säsong som de har haft. Men samtidigt ska man vara större än så, Djurgården tar 66 poäng och vinner SM-guld och de gör det fantastiskt bra. Jag har jättemånga nära vänner i Djurgården också så man får gratulera till en fin säsong, säger Hamad till Fotbollskanalen och fortsätter.

- Det brukar oftast vara så att om man vinner allsvenskan så förtjänar man det. Så ett stort grattis till Djurgården, men jag hade hellre sett att Bajen tog SM-guld. Men Hammarby har något väldigt bra på gång. Jag vill gärna ge en stor eloge till tränarteamet i Bajen. Jag var där när Stefan kom och tog över. Stefan är ett geni.

Kan du utveckla?
- Men taktiskt, du ser när Hammarby spelar, vi snackade mycket om att vi skulle styra matchbilden, att matchen skulle ligga i våra händer. När en tränare pratar med de orden så är det oftast att det är en fantasi. Men med Stefan vet spelarna exakt sina roller i laget, de löser problemen, samtidigt som han utbildar spelarna. Skulle man vilja bli en tränare, jag har ambitioner om att efter fotbollen bli en tränare, då är Stefan den bästa skolan man kan få. Man lär sig så otroligt mycket av honom.

Fina ord.
 - Han förtjänar det. Folk fattar såklart nu när Hammarby är där de är och har gjort den fantastiska säsong de har gjort, men det ska poängteras att den där människan är ett fotbollsgeni. Och jag har ändå haft jävligt bra tränare.

Även om Hamad i nuläget spelar i Kroatien och i HNK Gorica så hoppas mittfältaren att karriären någon dag kommer fortsätta i Sverige.

- Jag har fortfarande mina bästa år framför mig och med handen på hjärtat är jag en bättre spelare i dag än vad jag var tidigare. Jag har utvecklats hela tiden och jag ser emot den dagen jag kommer tillbaka till Sverige igen. Den dagen kommer, vi får bara se när.

Vilken klubb får vi se Jiloan Hamad i då?
- Jag har lärt mig att det är något man inte kan bestämma, man måste ha respekt för Hammarbys utveckling som de har i dag. För två år sedan när jag kom så öppnade de sina armar och jag valde att gå till Hammarby även om det inte var ett självklart val i många andras ögon. Men jag såg potentialen, jag hörde på snacket. Jag sa det på min första presskonferens att det är en björn som sover, vi ska bara väcka liv i den. Nu på ganska kort tid ser vi alla var Bajen är. Det finns inget som kan stoppa Hammarby när maskineriet väl har börjat rulla.

- Vi får se den dagen då det blir aktuellt var Hammarby befinner sig. Det är lätt för mig att bara säga ”Jag ska till Hammarby”, men jag måste också vara realist, det ska mycket till också. Det handlar om timing också. Men det är klart att jag har en kärlek för Bajen som har växt, de två åren där var några av mina bästa och jag mådde så jävla bra.

Publicerad 2019-11-08 kl 16:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå