Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hamads besked - stannar i Malmö

Här är Jiloan Hamads glädjebesked - han nobbar en flytt i januari. MFF-stjärnan är redan nu inställd på allsvensk premiär i april.
- Jag vill göra min bästa säsong någonsin nästa år och jag vill göra det i Malmö.

Jiloan Hamad ser i nuläget för många ut som Malmös viktigaste spelare.
U21-stjärnan har under säsongen växt ut till en ledande MFF-karaktär som nu ser ut som en lagkaptens-kandidat efter Daniel Andersson.

I dag flirtar han med MFF-fansen och lovar ännu ett år i Malmö.

Risken för att han försvinner redan i januari utesluter han nu i stort sett helt - mycket därför att han lovat sig själv att vara kräsen.

- Jag stannar. En flytt i januari ligger långt bort för mig, avslöjar Jiloan Hamad för FotbollDirekt.se.

- Jag är så ung och inte färdig ännu. Det ska till mer än en holländsk mittenklubb, eller något, för att jag ska flytta...

- MFF är en pass bra klubb med sådana möjligheter att jag kan kosta på mig att vänta till en riktigt bra klubb blir intresserad av mig, fortsätter han.

Så chansen att du spelar allsvensk premiär, kontra att försvinner i januari är klart större?
- Det ska i alla fall väldigt mycket till. Jag har sagt till min agent att jag inte vill höra om något intresse, annat än om det skulle komma ett väldigt bra bud.

Att Malmös misslyckande kostar Europaspel kommande säsong oroar honom inte.
Istället ser han det här året som ovärderligt och han är angelägen om att få vara med om att göra MFF Europamässigt igen - innan han bryter upp från allsvenskan.

- Jag tittade nyligen på gamla videoklipp av mig och jag har haft en härlig utveckling. Det gäller att ha perspektiv. Det här hade jag aldrig kunnat föreställa mig för några år sedan...

Det har helt enkelt fått dig till eftertanke och bromsat dig?
- Ja, jag har insett att jag inte är färdig i Malmö ännu. Att hamna på bänken utomlands för att jag stressar i väg; jag vill känna att jag är färdigutvecklad i allsvenskan innan jag går utomlands.

- Jag vill också som jag sade känna att klubben jag går till inte är vilken klubb som helst, säger han och kritiserar brådsamma andra unga svenska talanger:

- Många unga spelare har för bråttom och är för bortskämda och sticker i väg för tidigt och tar nästan vad som helst bara för att komma i väg.

- Jag vill ha alla tankar och koncentration på Malmö och jag vill göra min bästa säsong någonsin nästa år och jag vill göra det i Malmö. Jag vill spela alla 30 matcher och visa att jag utvecklats på ett avgörande vis.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2011-11-28 kl 17:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons