Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hamads mål - vill bli MFF:s nye lagkapten

Jiloan Hamad har gjort fyra säsonger i Malmö - nu vill han bli lagkapten efter Daniel Anderssons era:
- Det skulle vara väldigt kul, säger han i dag.

Som 21-åring har Jiloan Hamad nu varit den som varit näst längst i dagens Malmö FF.
Nu vill han gärna ta över Daniel Anderssons bindel.
Att ta ansvar och bana vägen för de yngre är något Hamad trivs med - trots att han bara är 21 år gammal.

– Nu när Daniel Andersson mer eller mindre lagt av och Agon (Mehmeti) drar så är jag efter Ulrich Vinzents den som varit längst i klubben, säger Jiloan Hamad till FotbollDirekt.se.

Trots sin unga ålder har Hamad visat tidigare att han är en ledartyp. Något som lagkaptensbindeln i U21-landslaget pekar på.
Om han får bindeln även i de himmelsblå återstår att se.

– Jag vet inte vem som tar över lagkaptensbindeln efter Daniel nästa år, det kan bli Ulrich då han varit assisterande väldigt länge, vi får se.
Chansen finns att jag också kan bli det, det skulle vara väldigt kul. Nu har vi massa unga spelare och jag har varit här länge, säger han.

Hamad är inte sen med att hylla ledaren och den tidigare landslagsmannen Daniel Andersson som bestämt för att sadla om till försvarstränare i MFF.

– Han har fått mycket kritik i Sverige och kallats för ”sidleds-Danne” men folk förstår inte vilken bra spelare det är. Vi förlorar en riktigt bra spelare men samtidigt har vi bra mittbackar i truppen.

Daniel Andersson kommer ingå i en ny tränarkonstellation i MFF med Rikard Norling som huvudtränare och förre Bois:aren Jörgen Petterson med ansvar för det offensiva.

– Daniel vet hur det fungerar då han vet hur spelare tänker och tycker. Och med Jörgen Petterson och Rikard Norling kommer det bli perfekt, den här satsningen är väldigt professionell för mig, säger Hamad.

Sarp Yesil - Mårthen Bergman

Publicerad 2011-11-17 kl 12:07
Annons
Annons
Annons