Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hämäläinen om sin roll: ''Jag vet inte riktigt hur Djurgården tänker''

Kasper Hämäläinen har snabbt blivit en av Djurgårdens viktigaste spelare. Men är han anfallare eller mittfältare? Den finländske landslagstalangen vet inte riktigt vad DIF-ledningen vill med honom.

Kasper Hämäläinen beskrivs som ett Finlands svar på Kim Källström och kan visa sig bli Djurgårdens viktigaste värvning den här säsongen. Men så här långt har han halva tiden använts som anfallare.
Ingen idealroll för Hämäläinen som inte känner sig riktigt bekväm.

- Inte så att jag är missnöjd men får jag själv bestämma så ser jag mig helst som defensiv mittfältare. Det är det jag vuxit upp med, säger Kasper Hämäläinen till FotbollDirekt.se.

- Jag vet faktiskt inte vad Djurgården ser mig mest som, jag vet inte riktigt hur tränarna tänker? I dagsläget kan jag inte säga att jag är mer anfallare än mitfältare, eller tvärtom. Å andra sidan spelar jag ytterforward i det finska landslaget så det här är ju inte nytt för mig.

Men matchen mot IFK Göteborg kan ändå mycket väl ha varit Hämäläinens bästa i Djurgården - och det som anfallare. Hans tempo med bollen börjar komma mer till sin rätt i anfallsrollen.

- Ja, jag vet inte. Det går i alla fall åt rätt håll. Det känns bättre och bättre. Men det är defensiv mittfältare jag ser mig som. Och jag känner mig som bäst när jag får komma med ordentlig fart och det är lättare att göra det som mittfältare.

- Vi får se hur det blir. Det viktigaste är ändå att det går bra för laget och jag spelar där tränarna vill ha mig.

Kasper Hämäläinen har också - som sagt - jämförts med Kim Källström – en av våra mest kända fotbollsspelare – men Lyon-stjärnan är uppenbarligen inget jättenamn i finsk fotboll.

- Jo, jag har hört det. Men jag kan inte säga att jag vet så mycket om Källström, har knappt sett honom spela. Men det är klart att det är smickrande att jämföras med ett namn som lyckats bra ute i Europa.

Hur är det med självförtroendet?
- Det är väl kanske lite självförtroende som saknas för mig än så länge. Fysiskt känner jag mig på topp. Men gör jag bara några mål så kommer säkert det där andra också.

- Det känns som att det kan lossna vilken match som helst.


Ola Gustavsson


 

Publicerad 2010-04-08 kl 09:42
Annons
Annons
Annons