Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Hammarby borde ha valt en annan tränare''

Thom Åhlunds och Hammarbys-spelarnas semester kan ha förvärrat Hammarbys kris. Hans Eskilsson går i dag så långt att han anser att Hammarby med Åhlunds semesterkrav borde ha valt en annan tränare och samtidigt återkallat spelarnas inplanerade ledighet.

- Jag vill börja med att dementera att jag inte skulle tycka att Thom Åhlund är tillräckligt professionell eller att han skulle sakna engagemang. Det är inte hans fel att Hammarbys ledning accepterat hans krav, säger tidigare Hammarbyprofilen Hans Eskilsson.

- Däremot måste jag ifrågasätta ledningens lösning i tränarfrågan, säger han och fortsätter:
- Jag känner inte till Thoms argument men Hammarbys ledning borde ha frågat sig om det verkligen är värt att vänta i en vecka på en ny tränare. I Hammarbys situation med ett tränarbyte med två månader kvar av säsongen och ett två veckor långt uppehåll är det ingenting man har råd med. I ett sådant här läge behövs vartenda träningstillfälle.

Hans Eskilsson vill betona att han under gårdagen inte var tillräckligt tydlig i vad som på FotbollDirekt och i Sportbladet såg ut som att han personligen gick till angrepp på Thom Åhlund. Det tidigare Portugal- och Skottlands-proffset vill i stället lägga över hela ansvaret på Åhlunds förlängda semester på Hammarbys ledning som valde att godkänna lösningen.

Med det tog det en vecka för Hammarbys nye tränare att inställa sig efter att han fått jobbet.

- Det är inte Thoms fel att ledningen valde att gå med på hans önskemål. Om han var tvungen att ha sin semester så skulle budet ha gått vidare till någon annan. Att Hammarbys VD Michael Andersson hänvisar till att spelarna ändå var lediga och att ingen skada på så vis skedde - det skakar Eskilsson på huvudet åt?

- Men det är ju någonting som enkelt kan ändras på. Det är bara inte lämpligt med ledighet i det läge klubben befinner sig i. Det hade inte accepterats i proffsvärlden och jag tror spelarna hade förstått om ledigheten hade dragits in.

- Och det finns alltid lösningar på saker och ting. Det är inte så långt till Dalarna, varför hade inte spelarna kunnat åka till Thom?

Publicerad 2009-09-11 kl 17:13
Annons
Annons
Annons