Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Hammarby-brassen: "Mitt mål är att göra tio mål i år"

Foto: Scanpix

Alexssander Medeiros de Azeredo, Hammarbys senaste nyförvärv, är nu på plats i Stockholm.
- Jag ska ge allt jag har. Det lovar jag, säger brassen till Fotbollskanalen.

Under måndagen presenterade Hammarby ett nyförvärv. Då meddelade klubben att man lånar in Alexssander Medeiros de Azeredo från Resende FC i Brasilien.

Han är en 25-årig anfallare som Bajen sett bland annat på sin resa till Brasilien i vinter - och som har ett förflutet i brasilianska klubbar som Botafogo och Joinville. Men Alex har även spelat i Army United i Thailand och Al-Fujairah SC i Förenade Arabemiraten.

När Hammarby genomförde sin första träning för året på Årsta IP under tisdagen fanns nyförvärvet på plats. Han körde dock vid sidan av resten av truppen.
- Jag är väldigt glad över att vara här. Det här är första gången som jag är i Europa. Jag ska ge mitt bästa för Hammarby, säger Alex.

- Jag hoppas att jag kan hjälpa mina lagkamrater, ledarstaben, fansen och alla här. Jag ska ge mitt bästa, jag lovar.

Är det kallt för dig?
- Det är väldigt kallt. Jag fryser verkligen. Men första gången är det normalt. Om kanske två veckor kommer jag ha anpassat mig. Hemma i Brasilien är det väldigt varmt just nu, 40 grader ungefär.

Första gången du ser snö?
- Ja, det är första gången (skratt). Jag gillar det. Jag ska ta hit min familj så kan vi leka i snön, säger nyförvärvet och ler.

Brassen har kollat upp Hammarby under den senaste tiden och känner till en del om klubben.
- Jag vet att de blev mästare 2001 och att de sen spelade några säsonger i andradivisonen, men kom upp igen och att de förra året klarade sig kvar. Jag känner till tränaren (Nanne Bergstrand) och Kennedy (Bakircioglu).

- Sen har jag sett videos. Jag har tittat på fansen. Jag är imponerad. De är fantastiska, helt fantastiska. Jag har aldrig sett något liknande i hela mitt liv. I Brasilien finns det många supportrar, men det är inte på samma sätt. Jag har aldrig sett något liknande som här.

Är det så?
- Ja, jag har sett bilder från sista matchen när de gick upp igen (mot Jönköpings Södra på Tele2 Arena) och alla sprang in på planen. Wow, alltså. Det är fantastiskt. Så jag hoppas kunna göra det bra för fansen. Jag ser fram emot att träffa dem.

Vad har du för förväntningar på din säsong här?
- Jag hoppas först anpassa mig till tränarens spel och så vidare. Jag tror det blir bra för mig. Jag hoppas lära känna och lära mig förstå mina lagkamrater under försäsongen innan säsongen börjar.

- Jag vet att folk förväntar sig många mål från mig. Min spelstil går ut på att göra mål, men först och främst handlar det om att hjälpa laget och sen är det bra om jag gör mål. Hammarby går först, sen kommer jag.

Men Alex har ändå stora förhoppningar om att kunna leverera för Hammarby.
- Jag hoppas kunna göra tio mål i ligan. Det är mitt mål, säger brassen.

Vad säger du om konstgräset här?
- Jag gillar den här planen, för jag har spelat futsal i tio år. Så jag hoppas kunna anpassa mig lätt, avslutar Alex.

Hammarbys tränare Nanne Bergstrand är nöjd över brassevärvningen.
- Alex har en väldigt bra spelförståelse. Det är en spelande forward men också en bra avslutare. Sen får vi se hur snabbt han anpassar sig till den svenska fotbollen och konstgräs. Inte minst hjälper han till att höja spelförståelsen, så att vi kan bygga vidare med den biten, säger Bergstrand.

Tränaren har sett Alex både på plats i Brasilien och på video.
- Ja. Det är viktigt att ha sett spelaren. Det är alltid viktigt för mig. Så ja, jag har sett honom på plats och det är en kombination av massa olika saker. Det är samma med de brassarna jag haft tidigare, det har varit en kombination. Det är ofta en känsla man får för spelarna.

Hur säker känner man sig?
- Ju längre man hållit på så... Men man kan aldrig vara hundra procent säker. Det kan man inte vara med spelare som man sett i 100 matcher heller. Men hoppet är att det tillför lite spetskompetens också. Med tanke på den utflyttningen av spelare vi har här i Sverige är det inte lätt att hitta spetskompetens här. Och den som finns, den kostar multi kronor.

Han har inget jättestarkt cv de senaste åren med tanke på att han gjort få mål. Är du ändå säker på att han har kvaliteterna för att lyckas här?
- Ja. Han har haft ett bra cv tidigare och hade det inte funnits där alls hade jag inte plockat honom. Det gäller att hamna i rätt miljö i Brasilien. Det är väldigt lätt att falla mellan stolarna där. Man måste nästan vara där för att förstå. Verkningsgraden där är inte hög, säger Nanne Bergstrand.

Senast spelade brassen för Army United i Thailand, där han gjorde tre mål på tio matcher. Innan dess gjorde han ett mål på nio matcher för Joinville, och innan dess noll mål på tio matcher för Botafogo. Säsongen 2012/2013 gjorde han dock tio mål för Al-Fujairah SC på 23 matcher.

2014 ska han också ha hunnit med att göra tio mål på 20 matcher för Al Khaleej i andraligan i Förenade Arabemiraten.

Publicerad 2016-01-05 kl 12:53

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER