Hammarby bröt bister svit: ''Det här behövde vi''

Hammarbys bistra svit på sju raka matcher utan seger tog slut i derbyt mot Djurgården. Bajen vann med hela 3-0.

Hemmalagets Erkan Zengin var het matchen igenom. I första halvlek prickade han ribbkrysset, men efter en dryg timmes spel fick han sin revansch. Yttermittfältaren drog till från straffområdeslinjen och trots att bollen gick nästan mitt på Djurgårdens sista utpost Pa Dembo Touray studsade bollen över mållinjen.

- Det var länge sedan som vi gjorde mål och länge sedan jag blev målskytt. Det här behövde vi verkligen, säger 1-0-skytten till FotbollDirekt.se.

I rena glädjeruset for Erkan Zengin snett över hela planen. Målet var tränarbänken och Tony Gustavssons öppna famn.
- Tanken var att de andra också skulle hänga på, men det gjorde de inte. Jag har fått en del gliringar för det i omklädningsrummet, säger han ler.

Strax efter ledningsmålet utökade Charlie Davies på när han säkert placerade bollen förbi Touray. Louay Chanko smekte sedan snyggt in derbyts sista mål på frispark. Segern innebär att sju tunga matcher utan tre poäng är över för Hammarby. Djurgården var inte på något sätt dåligt i andra halvlek och skapade mängder med chanser utan att lyckas överlista Hammarbys sista utpost Kristoffer Björklund. Sportchefen Bosse Andersson vill inte uttala sig om tränaren Siggi Jonssons framtid.
- Det vill jag inte kommentera. Han har kontrakt över 2009.

Noterbart är att bara 12 483 åskådare tog sig Råsunda för säsongen sista Stockholmsderby.
- Det är synd att det inte kom fler när vi spelade så bra, konstaterar Zengin.

Hammarby - Djurgården 3-0 (0-0) Mål: 1-0 (65) Erkan Zengin, 2-0 (67) Charlie Davies, 3-0 (76) Louay Chanko.

Varningar: HAM: Törnstrand, Paulse, Gaete, DIF: Johannesson, Magnusson, Haginge