POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Hammarby fick 80 000 i böter

Det var turbulent även när Hammarby fick böter. Felaktiga uppgifter spreds via nyhetsbyrån TT innan Hammarbys egentliga dom presenterades.

I dag kom domen mot Hammarby efter oroligheterna på läktaren i samband med hemmamötet med Gais den 23 september och bortamatchen mot Malmö FF den 27 september. Domen blev att Hammarby får böta 80 000 kronor.

Men strax innan dess publicerade nyhetsbyrån TT att Hammarby även skulle få spela en av de avslutande hemmamatcherna utan publik. Men den uppgiften var felaktig.

- Förbundet tog kontakt med oss och förklarade att uppgifterna var fel, säger Hammarbys informationschef Urban Rybrink till fotbollskanalen.se.

I TT:s telegram fanns uppgifter om att Hammarby självt skulle få välja vilken match de skulle få spela inför tomma läktare. Antingen derbyt mot AIK på Råsunda den 25 oktober eller i den sista omgången mot Häcken på Råsunda.

När domen väl presenterades stod den på 80 000 kronor i böter för klubben. Anledningen till bestraffningen var bland annat att publik tände en mängd bengaliska eldar på läktaren och delar av klubbens styrelse hotades.

Publicerad 2009-10-08 kl 16:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå